Resultaten
Verbeter de leefbaarheid in jouw Trudo-buurt!

Een betere buurt begint bij jezelf. Trudo wil je daar graag bij helpen. Heb jij een goed idee om je straat of buurt aantrekkelijker, veiliger of gewoon gezelliger te maken? Wil je bijvoorbeeld samen het zwerfvuil aanpakken, kleurrijke geveltuintjes aanleggen, of activiteiten voor kinderen organiseren? Dan kun je hiervoor een bijdrage vragen uit ons Leefbaarheidsfonds.

Investeren in leefbaarheid

Trudo vindt het niet alleen belangrijk dat mensen goed en betaalbaar wonen, maar ook dat ze zo prettig mogelijk samen leven. Vandaar dat we voortdurend investeren in de leefbaarheid van straten en buurten van onze huurders en Slimmer Kopers.

Met ons Leefbaarheidsfonds ondersteunen we bewoners die de leefbaarheid in hun straat of buurt zelf willen aanpakken. Speciaal voor deze initiatieven stellen we dit jaar een budget beschikbaar van in totaal € 25.000, met een maximum van € 2.500 per aanvraag.

Door aanpassingen in de Woningwet zijn onze mogelijkheden voor financiële ondersteuning onlangs verruimd. Dit betekent dat we ons budget nu nog beter kunnen verdelen over meer verschillende activiteiten en projecten.

Voor uiteenlopende initiatieven

Projecten die ten goede komen aan duurzaamheid en veiligheid van de directe woonomgeving. En activiteiten ter bevordering van de gezondheid en sociale contacten van buurtgenoten. Daarnaast komen we ook buurtverenigingen en -organisaties tegemoet in hun algemene kosten.

Zo werkt het

Buurtverenigingen en -organisaties, maar ook bewoners van tenminste tien woningen in een complex, straat of buurt kunnen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning tot maximaal € 2.500 per activiteit of project.

Globaal bestaat de (aanvraag)procedure uit vijf stappen:

  1. Vul het aanvraagformulier volledig in en klik op verzenden. Er gaat automatisch een kopie van je aanvraag naar ons Klantenplatform.
  2. Onze woonconsulent Leefbaarheid beoordeelt je aanvraag en neemt zo spoedig mogelijk contact op. Je krijgt dan ook uitleg over het uitbetalen van een voorschot en het declareren van kosten.
  3. Wanneer je aanvraag niet wordt gehonoreerd, kun je ons Klantenplatform verzoeken om je aanvraag nogmaals te beoordelen.
  4. Na afloop van je activiteit of project vul je het declaratieformulier volledig in. Deze stuur je met een kopie van alle bonnen via mail of per post naar onze woonconsulent met als onderwerp ‘Trudo Leefbaarheidsfonds’.
  5. Onze woonconsulent Leefbaarheid controleert je declaratieformulier en draagt zorg voor de betaling (of het verzoek om terugbetaling, wanneer er te veel is aangevraagd).

Leefbaarheidsverhalen

Bruisend Vredeoord   
Regentonnen op Eikenburg
"Er was zoveel positiviteit!"

Meer informatie

In het reglement van ons Leefbaarheidsfonds staan voorwaarden en mogelijkheden overzichtelijk op een rij. Neem voor meer informatie contact op met Maartje van den Bosch, woonconsulent Leefbaarheid bij Trudo. Zij helpt je graag verder en heeft een antwoord op alle vragen.

Contactgegevens

Trudo Leefbaarheidsfonds
Maartje van den Bosch
Postadres: Postbus 360, 5600 AJ Eindhoven
Telefoon: 040-23 59 888
E-mail: wonen@trudo.nl