Resultaten
Alle informatie over woonfraude

Trudo pakt woonfraude aan. Als je denkt dat iemand woonfraude pleegt in een woning van Trudo, geef dit dan aan ons door.

Trudo vindt het belangrijk om woonfraude aan te pakken, want:

  • woningzoekenden moeten soms lang wachten op een woning. Het is niet eerlijk als mensen voordringen door in de woning van iemand anders te gaan wonen, of als iemand zijn/haar woning niet bewoont;
  • sociale huurwoningen hebben een lage huur omdat de huurder geen hoge huur kán betalen. Het is niet juist als de huurder winst maakt op het verhuren van de woning;
  • de woningen zijn vaak niet geschikt voor de (illegale) andere activiteiten. Zo kunnen hennepkwekerijen zorgen voor brandgevaar, lekkages en schimmel;
  • ongewenste bewoners maken zich vaak weinig zorgen om de buurt. Ze veroorzaken vaker overlast en/of een onveilig gevoel.

Let op: dit wil niet zeggen dat er nooit iemand anders dan de huurder in een woning mag wonen. Bij huisbewaring en inwonen kan het voorkomen dat er ook tijdelijk andere of extra bewoners in het huis wonen. Lees hier meer over huisbewaring, inwonen en samenwonen.

Wat doet Trudo?

Trudo doet zelf onderzoek naar de woonfraude. Als wij de woonfraude kunnen vaststellen dan vragen wij de rechter om de huurovereenkomst te beëindigen. De huurder(s) en de medebewoner(s) raken de woning dan dus kwijt. Ook kan er een forse boete opgelegd worden.

Woonfraude melden

Als je denkt dat iemand woonfraude pleegt in een woning van Trudo, geef dit dan aan ons door, zodat we onderzoek kunnen doen naar je melding. Daarnaast dien je strafbare feiten, zoals hennepteelt of drugshandel, vooral ook bij de politie te melden.

Je kunt de woonfraude eventueel ook anoniem melden. Je hoeft zelf niets te bewijzen, want wij starten ons eigen onderzoek. Het is echter wel wenselijk als je je contactgegevens wel doorgeeft, want dat maakt de aanpak van de fraude minder ingewikkeld voor ons. We kunnen dan contact met je opnemen voor extra informatie en je dan op de hoogte houden van de afhandeling van je melding.

Melding woonfraude