Resultaten
di 18 okt 2022

'Er was zoveel positiviteit!'

Zodra Miranda Pronk de sleutel kreeg van haar woning in de Brugmanstraat begon het te borrelen. Ze wilde iets doen voor de buurt! Mede dankzij de ondersteuning van het Leefbaarheidsfonds van Trudo werd het een groot succes.

Miranda woont in ‘Plan Celsius, de wijk in Woensel-West die Trudo in vier fases compleet vernieuwt met gezellige en kleurrijke huizen en appartementen. En natuurlijk is het in een nieuwe wijk even wennen voor de bewoners. “Ik kende de buurt en de mensen nog helemaal niet, en ik was waarschijnlijk niet de enige, dus het leek mij leuk om ervoor te zorgen dat we elkaar konden leren kennen”, vertelt Miranda. Haar eerste initiatief was een Nieuwjaarsborrel en werd erg gewaardeerd door haar buurtgenoten.

Aan de slag

Miranda: “Ik had heel veel leuke reacties gekregen op de Nieuwjaarsborrel dus wilde ik in de zomer iets organiseren voor vooral de kinderen van de buurt.” Samen met enkele andere buurtbewoners organiseerde Miranda een leuke middag vol kinderactiviteiten. “We hadden een springkussen en deden allerlei oud-Hollandse spelletjes zoals zaklopen, ezeltje prik en ballen gooien. De kinderen konden zich laten schminken, knutselen & kleien en genieten van wat lekkers te eten en te drinken. We hebben, denk ik, wel 200 pannenkoeken gebakken!”

Aanrader

Opnieuw kreeg Miranda een hele hoop leuke reacties. “Mensen waarderen het echt. Er was zoveel positiviteit, dat is echt fantastisch! Trudo heeft een budget voor dit soort initiatieven van buurtbewoners. Dus we konden dit organiseren zonder zelf kosten te maken. Gewoon alle bonnen inleveren en het werd geregeld. Een aanrader voor andere buurten!”

Met het Leefbaarheidsfonds ondersteunt Trudo buurtbewoners die graag iets willen betekenen voor hun buurt. Meer weten? Kijk hier >