Resultaten
Alle informatie voor huurders

Hier vind je alles over wat je van Sint Trudo kunt verwachten als je een woning of werkruimte van ons huurt.

Betalen & huurprijs

Voor het gebruik van je huurwoning betaal je elke maand je huur. In je huurcontract staat welke huurprijs en stook- en servicekosten je met Sint Trudo hebt afgesproken. We stellen huurders al tientallen jaren in staat om een huurverhoging te krijgen die gelijk is aan de inflatie.

Als huurder betaal je standaard via automatische incasso. Dit is ook wat in je huurovereenkomst staat. De huur wordt dan rond iedere eerste van de maand automatisch van je rekening afgeschreven. In ruil voor deze efficiënte manier van betalen, ontvang je bovendien een korting op de huurverhoging. Om via automatische incasso te betalen moet je een machtiging afgeven. Het formulier hiervoor vind je hieronder. Is in jouw geval betalen via automatische incasso niet (meer) mogelijk, gebruik dan het intrekformulier. Je kunt er vervolgens voor kiezen te betalen via Mail To Pay. Je ontvangt dan maandelijks een digitaal betaalverzoek via e-mail, waardoor betalen makkelijk en snel is. Het formulier om via Mail to Pay te betalen vind je ook hieronder. Je kunt je huur ook betalen door te pinnen bij Corp Support of bij Team Wonen. Het is niet mogelijk de huur contant te betalen.

Huurovereenkomst

Alle afspraken over het gebruik van je woning vind je in je huurcontract en de daarbij horende algemene voorwaarden. Gedurende je huurperiode bij Sint Trudo kan er echter veel veranderen in je leven. Denk aan trouwen of samenwonen, of juist het beëindigen van een relatie of een sterfgeval. Situaties waardoor de huurovereenkomst mogelijk aangepast dient te worden.

Huuropzegging

Als je je huur wilt opzeggen, dan kun je dit elke dag van de maand doen. Je hebt wel een opzegtermijn van één maand, die ingaat op de dag dat wij je opzegformulier hebben ontvangen.

Huisbewaring, inwonen en samenwonen

Als je tijdelijk ergens anders verblijft, met de bedoeling om binnen een jaar weer je eigen woning te betrekken, dan kun je – onder voorwaarden natuurlijk – iemand anders in je huis laten wonen. Of mogelijk wil je een kennis of familielid tijdelijk uit de brand helpen, of zet je graag een volgende stap in je relatie.

Onderverhuur

Een onderwerp dat helaas wat extra aandacht behoeft is het onderverhuren van een Sint Trudo-woning. Onder onderverhuur verstaan we dat jij als huurder je woning doorverhuurt aan een derde. Dit gaat echter volledig tegen de regels rondom sociale huurwoningen in. Daarom is onderverhuur niet toegestaan, in geen enkel geval. Sint Trudo controleert hier ook streng op. Als we een geval van onderverhuur ontdekken, dan schakelen we de kantonrechter in om je huurcontract per direct te ontbinden.

Woningruil & voorkeursrecht bij verhuizen

Als huurder van Sint Trudo mag je met iemand anders van woning ruilen. Misschien wil je wel een grotere woning, of juist een kleinere. En die andere woning kan van Sint Trudo zijn, maar het kan ook een woning van een andere verhuurder zijn. Als beide huurders én verhuurders maar schriftelijk akkoord gaan met de woningruil. Wil je in je eigen buurt een andere vrijkomende woning gaan huren, dan kun je onder bepaalde voorwaarden voorrang krijgen op deze woning. 

Downloads woningruil

Overlast en klachten

Waar veel mensen dicht op elkaar wonen, daar kan het natuurlijk altijd voorkomen dat iemand last heeft van een ander. Meestal is zoiets vrij snel op te lossen met een goed gesprek; een kwestie van geven en nemen. Maar soms is dat niet genoeg. Je kunt altijd bij Sint Trudo terecht als je een klacht hebt, bijvoorbeeld over onze dienstverlening of over de planning van het onderhoud aan je woning. 

Activiteiten in jouw complex/buurt

Per complex informeren we onze bewoners over het beleid en beheer dat we voeren. Als je hieronder je postcode, huisnummer en eventuele toevoeging bij je huisnummer invult, dan wordt het activiteitenoverzicht 2018 geopend van het complex waarin je woont.

We besteden de uiterste zorg aan de correctheid en actualiteit van de informatie in de overzichten, maar het is altijd mogelijk dat er foutjes of onvolledigheden in deze informatie zijn geslopen. Aan eventuele onjuistheden kun je dan ook geen rechten ontlenen. Zie je iets dat niet klopt in het activiteitenoverzicht, geef dit dan alsjeblieft door aan ons, door een e-mailtje te sturen naar activiteitenoverzicht@trudo.nl.