Resultaten

Huurwoning kopen

Als Trudo-huurder heb je de mogelijkheid om de woning die je huurt, te kopen. Is jouw woning bestemd voor verkoop wanneer je de huur zou opzeggen? Dan heb je als huurder de mogelijkheid om de woning te kopen. Kijk hier voor  meer informatie.

Heb je interesse in de koop van de woning die je huurt, neem dan contact op met Trudo vb&t Makelaars, via 040 – 269 69 89. Zij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden en voorwaarden.
 

Voorrang voor Trudo huurders op een Slimmer Kopen® woning

Naast de mogelijkheid tot koop van de eigen huurwoning, kunnen Trudo huurders ook voorrang krijgen op een andere Slimmer Kopen® woning. Dit doen we om de doorstroming vanuit een huurwoning naar een koopwoning te bevorderen. Voorwaarden daarbij zijn wel dat je hoofd- of medehuurder moet zijn en het huurcontract van de huurwoning opgezegd wordt indien de Slimmer Kopen® woning gekocht wordt. Op deze wijze kan de vrijkomende woning opnieuw verhuurd of verkocht kan gaan worden. De voorrang geldt niet voor huurders met een leegstandscontract of bewoners van een woning op basis van een bruikleenovereenkomst.

Om hiervoor in aanmerking te komen schrijf je je in als woningzoekende op de Slimmer Kopen® website. Zorg ervoor dat je het vinkje ‘Ik huur een Trudo woning’ aanzet in je persoonlijke gegevens. Wanneer je meedoet aan een loting, zorgt dat vinkje ervoor dat je met voorrang wordt ingeloot.