Resultaten
Seniorenpunt

De Eindhovense woningcorporaties gaan senioren voorrang geven voor een seniorenwoning.

Het doel hiervan is om bewoners te helpen aan een woning die beter past en tegelijkertijd meer woningen vrij te maken voor gezinnen. Om deze reden ontvangen duizend senioren in Eindhoven vanaf april 2022 een brief van de woningcorporatie waarvan zij een eensgezinswoning huren. 

 

Win-win: verhuizen naar een fijne plek én een grote woning achterlaten

Er worden in Eindhoven duizend huishoudens van 55 jaar en ouder gefaseerd aangeschreven. Het gaat om senioren die wonen in een eengezinswoning met tenminste 3 slaapkamers. We hopen dat deze bewoners gaan nadenken over verhuizen naar een seniorenwoning van een van de corporaties. Bijvoorbeeld omdat trap lopen niet meer zo makkelijk gaat of omdat het onderhouden van de tuin te zwaar wordt. Of omdat ze in een omgeving willen wonen waar ze andere senioren makkelijker kunnen ontmoeten. Met de voorrangsregeling verlagen we de drempel om ook echt de ‘verhuisstap’ te zetten ‘van groot naar beter wonen’.

 

Samen beweging creëren op de woningmarkt

Tijdens een proefperiode van twee jaar bekijken we hoe het gaat en of we meer senioren kunnen vragen of ze voorrang willen. Wat gaat goed, wat kan anders? Aanpassingen voeren we in die tijd door, zodat er na twee jaar een doorstroom op gang is gekomen die ook in andere gemeenten of voor andere doelgroepen toegepast zou kunnen worden. Verhuizen naar een plek die past bij iemands levensfase is belangrijk voor alle leeftijden. Zodat het nergens stokt, maar goed blijft ‘doorstromen’. Zo kan iedereen fijn wonen op een passende plek. De voorrangsregeling ‘van groot naar beter wonen’ is het eerste initiatief dat vanuit SeniorenPunt gezamenlijk wordt opgepakt.

Lees hier meer over op de website van SeniorenPunt

 

Veel gestelde vragen over voorrangsregeling senioren in Eindhoven

Ik heb een brief ontvangen. Wat moet ik doen om voorrang te krijgen?

  • Je mag het antwoordformulier dat bij de brief zit invullen en retour sturen naar het antwoordnummer. Je kunt het formulier ook inscannen en terugsturen per mail. Een medewerker van SeniorenPunt neemt contact met je op om het verdere proces uit te leggen en helpt je verder. Je kunt ook altijd zelf bellen of mailen met SeniorenPunt. Dit kan via 040 220 22 02 en doorstroom@seniorenpunt.nl.

Ik heb geen brief ontvangen van Trudo. Kan ik dan wel voorrang krijgen?

  • Nee, helaas kun je niet deelnemen aan deze regeling als je geen brief hebt ontvangen van jouw woningcorporatie. Wel kun je bij SeniorenPunt bespreken of er wellicht andere mogelijkheden zijn om te verhuizen.

Waarom moet ik hiervoor naar SeniorenPunt en kan ik niet mijn eigen corporatie bellen?

  • Bij het SeniorenPunt werken collega’s van de verschillende corporaties (Wooninc., ‘thuis en Woonbedrijf) die gespecialiseerd zijn in het verhuren van seniorenwoningen. Zij weten precies welke seniorenwoningen er beschikbaar zijn en kunnen daarom het beste adviseren. Mogelijk past een seniorenwoning van een andere corporatie beter bij jouw wensen dan het aanbod van je eigen corporatie.

Gaat de inschrijving via Wooniezie?

  • Ja de inschrijving gaat via Wooniezie. Mocht je nog geen inschrijving hebben dan kun je dit alsnog doen. Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan kun je binnen lopen bij SeniorenPunt of telefonisch contact opnemen.

Hoe zie ik dat ik voorrang heb?

  • In de inschrijving van Wooniezie kun je zien dat je een voorrangslabel hebt. Als het voorrangslabel is toegevoegd ontvang je automatisch een mail van Wooniezie.