Resultaten
Elektrisch koken

Elektrisch koken: houdoe gas, hallo elektriciteit!

Nederland stapt over op duurzame energie. Vanaf 2050 koken we niet meer op gas, maar op elektriciteit. Trudo is groot voorstander van het nieuwe kokkerellen. Daarom vergoeden we eenmalig de installatiekosten van 100 huurders die de overstap van gas naar elektrisch willen maken.

Plug & Cook

Oké, 2050 duurt nog wel even. Bovendien snappen we heus wel dat het moeilijk is om afscheid te nemen van je vertrouwde gasfornuis. Maar een beter milieu begint uiteindelijk toch bij jezelf. Dus waarom niet vandaag beginnen met elektrisch koken?

De overstap is in principe snel gemaakt. Je zorgt voor de juiste stroomaansluiting, zoekt een nieuw kooktoestel uit, steekt de stekker erin en kunt beginnen. Moeilijker gezegd dan gedaan, maar het vraagt wel een investering.

Keramisch of inductie

Die investering zit hem vooral in de aanschaf van een kookplaat. Inductie kookplaten zijn sneller, veiliger en energiezuiniger dan keramische. Daarentegen zijn keramische kookplaten meestal goedkoper.

Beide systemen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen (van €200 tot €2500). Er zijn modellen geschikt voor conventionele 2-polige contacten, maar de meeste werken op een 5-polige Perilex stopcontact. Heb je die niet in je keuken, dan biedt de elektricien uitkomst.

Meer voordelen

Voor keramische kookplaten heb je sowieso geen speciale pannenset nodig. Maar ook voor inductie is dat vaak niet het geval. De meeste moderne pannen zijn namelijk gemaakt van het magnetiseerbaar metaal dat inductie vereist. Waarschijnlijk kun je na de overstap dus gewoon je eigen pannen blijven gebruiken. Echt oude potten en pannen moet je natuurlijk wel vervangen.

Meer voordelen: stroom wordt steeds duurzamer, je hebt geen vlam onder de pan, schoonmaken is een eitje, in je huis zijn geen verbrandingsgassen — en tot slot: een elektrisch kooktoestel ziet er gewoon mooi uit.

Geen installatiekosten

Woningcorporatie Trudo is groot voorstander van het nieuwe kokkerellen. Daarom vergoeden we eenmalig de installatiekosten van 100 huurders die nu overstappen van gas naar elektrisch.

Afhankelijk van hoe je keuken is ingericht, komt dat al snel neer op een startbesparing van een paar honderd euro. Een voorwaarde: je huurt van ons een grondgebonden woning.

Houdoe gas, hallo elektriciteit

Wil jij ook een gratis aansluiting voor je nieuwe elektrische kookunit?

Laat het ons vóór 1 januari 2022 weten, stuur een mail via wonen@trudo.nl. Bij meer dan 100 aanmeldingen moeten we loten. De winnaars worden bekend gemaakt op onze website. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.