Resultaten
ma 15 apr 2024

Weekendschool Eindhoven, een bijzondere school, al 15 jaar lang

Naar school op zondag? En dat drie jaar lang, 30 zondagen per schooljaar? Startte de Weekendschool 15 jaar geleden nog met een handjevol leerlingen, inmiddels hebben honderden Eindhovense kinderen de afgelopen jaren met veel plezier en enthousiasme hun toekomstige beroepenveld ontdekt op de Weekendschool. De leerlingen, afkomstig uit groep 7, groep 8 en het eerste jaar van het voortgezet onderwijs, kiezen voor ontdekken, leren en rondneuzen op deze school voor de toekomst.

Op bezoek bij de burgemeester!

De Weekendschool is niet zomaar een school, maar een school die kinderen helpt mooie keuzes te maken. En dan niet met de soms saaie reken- en taallessen, maar met interactieve lessen, gegeven door telkens andere gastdocenten. Met bezoekjes aan de brandweer, het ziekenhuis of het politiebureau. Wie kan er nou zeggen dat hij op bezoek is geweest bij de burgemeester? Of in het Gerechtsgebouw in Eindhoven, om daar afwisselend in de rol van advocaat, rechter of verdachte te kruipen. Eindhoven Airport bezoeken en er daar achter komen dat je als meisje niet alleen stewardess kunt worden maar natuurlijk ook piloot? Prachtige inzichten en ervaringen, opgedaan voor het leven, dat alles via de Weekendschool en haar bevlogen werknemers, gastdocenten en vrijwilligers. “Word je allerbeste zelf!” zo vat Marga Hermes, adjunct-directeur van de Weekendschool, het heel graag samen.

Feestje

Trudo nam in 2009 het initiatief voor de Weekendschool. We zagen dat er in bepaalde wijken behoefte was aan leuke maar vooral ook leerzame activiteiten voor kinderen, maar dan wel nét anders. Al snel ging de Weekendschool zelfstandig én met veel succes verder.

 

Op zondag 14 april 2024 werd er samen met burgemeester Jeroen Dijstelbloem, en heel veel (voormalige) leerlingen, ouders en broertjes en zusjes gevierd dat de Weekendschool alweer 15 jaar bestaat. Leerlingen hebben bijgedragen aan een mooie bundel vol interviews die zij zelf afnamen. Van dit boekje, Stadsverhalen, mocht de burgemeester het eerste exemplaar in ontvangst nemen.