Resultaten
do 04 apr 2024

Trainen op Vredeoord! Voor een sportieve wijk

We weten allemaal dat bewegen gezond is! Maar dan wel graag op een leuke manier én voor iedereen toegankelijk. Op het parkeerterrein van het oude hoofdkantoor van Philips, het VB-gebouw, realiseerde de gemeente Eindhoven eerder al een beachvolleybalveld. Dit is enthousiast ontvangen door de wijk, ook de tijdelijk gehuisveste studenten in het VB-gebouw maken hier zomers graag gebruik van.

Nog meer actie aan de Boschdijk

Sporten verbindt en dat stimuleren we natuurlijk van harte! Daarbij is het parkeerterrein zo groot dat er nog plek is voor meer sportaanbod. Heel erg tof dat er vanaf 11 april dan ook een tijdelijke sportcont(r)ainer wordt geplaatst door de gemeente. Dit is een tijdelijke sport-pop- up unit, gemaakt van een oude zeecontainer, en met allerlei sportieve mogelijkheden. Denk aan bootcamp en verschillende  workouts. Je leest er hier alles over. Sportievelingen van de gemeente verzorgen de programmering en begeleiding. In opdracht van de gemeente wordt er ook een onderzoek gedaan. InnoBeweegLab gaat dat doen en monitort wie, waarom en hoe er gebruik wordt gemaakt van de Sportcon(t)rainer.

Nieuwbouw op het parkeerterrein

Trudo gaat over een tijdje ongeveer 200 appartementen bouwen op datzelfde terrein. Mooi dat we dan al wat inzichten zullen hebben over het effect van beweging door sport in de wijk. Dat kunnen we vervolgens weer meenemen in de omgevingsplannen. Een goed initiatief, wat zorgt voor beweging, maar vooral ook veel plezier en verbinding in deze wijk.