Resultaten
ma 15 jan 2024

Met steun van het leefbaarheidsfonds maken we het leuker, veiliger en beter!

Ken jij het Leefbaarheidsfonds van Trudo al? Wie een goed idee heeft om zijn of haar straat of buurt aantrekkelijker, veiliger of gewoon gezelliger te maken, kan om een bijdrage vragen uit dit fonds. In 2023 is er weer veel gebruik gemaakt van het Leefbaarheidsfonds. In totaal zijn er 35 aanvragen binnen gekomen, die vrijwel allemaal zijn goedgekeurd. Met het budget van die aanvragen (bijna €20.000 in totaal!) zijn er 40 activiteiten georganiseerd door heel Eindhoven.

Het Leefbaarheidsfonds biedt financiële ondersteuning bij de organisatie van activiteiten gericht op ontmoetingen, het onderhouden van de buurt of straat, het bevorderen van de veiligheid of het voorkomen van overlast. Bewonersorganisaties kunnen budget aanvragen voor vergader- en bankkosten. Natuurlijk beoordelen we alle aanvragen zorgvuldig.

Gezellig en groen

Wat er in 2023 zoal georganiseerd werd met behulp van een bijdrage uit het leefbaarheidsfonds? Bij Mriya, onze opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen, werd het geld van het leefbaarheidsfonds gebruikt voor de aanleg van een nieuwe tuin. Ook de Groenewoudseweg werd dankzij het leefbaarheidsfonds een stukje groener, daar werd een spannende geveltuin aangelegd. De Sinten- en Kruidenbuurt hielden een succesvolle voortuinverkoop.

Op het gebied van 'ontmoeten' hielpen we bij de opschoondag van Haasje Over en droeg Trudo bij aan de wekelijkse koffieochtend in de Kruidenbuurt. Ook deden we mee aan het kerstwensenproject van de Korenaarschool en steunden verschillende activiteiten voor jong en oud in de wijk Vredeoord. In Woensel-West kon het terras van het nieuwe Waaggebouw wel wat aankleding gebruiken. Ook goed geregeld met behulp van onder andere het Leefbaarheidsfonds.

Heb jij ook een goed idee?

Denk je nou dat het Leefbaarheidsfonds er ook voor jouw straat of wijk kan zijn? Lees hier alle info en maak kennis met onze woonconsulent leefbaarheid Maartje. Zij denkt graag met je mee. Voor 2024 zijn de eerste aanvragen alweer binnen dus ‘Spread the word’!