HOME > Actueel > Het Slimmer Kopen verhaal van Renée
15 maart 2017

Het Slimmer Kopen verhaal van Renée

Op vakantie in Bali kreeg ze een berichtje. Of ze het Slimmer Kopen appartement aan de Luciferstraat wilde komen bezichtigen. Lastig als je aan de andere kant van de wereld zit, maar gelukkig kon het worden uitgesteld. “Toen ik twee weken later ging kijken, bleek ook het appartement waarop ik eerder had ingeschreven, nog beschikbaar. Ik kon kiezen! Hoeveel geluk kun je hebben?!” Renée Borst ging voor haar eerste keuze. Een lekker ruim appartement. Met eigen parkeerplaats. Hartje centrum. Voor nog geen anderhalve ton! Inderdaad, hoeveel geluk kun je hebben?!

Renée (25) woonde al langer op zichzelf. Dat wil zeggen, ze huurde samen met anderen, ook in het centrum. “Maar ik was er een beetje klaar mee om mijn thuis met anderen te delen. En omdat kopen met de huidige lage rente een stuk voordeliger uitpakt dan huren, schreef ik me in voor dit Slimmer Kopen appartement in de Luciferstraat, een zijstraat van de Grote Berg.”

Volop ruimte
Ze kocht het appartement in haar eentje (“dat wil zeggen, met wat hulp van mijn ouders”) maar woont er niet alleen. Broer Ruud trok bij haar in en kan nu ’s ochtends op de fiets naar Fontys. Renée: “Het is een appartement van zo’n 80 m², dus plek genoeg. We hebben een muurtje in de woonkamer geplaatst om een extra slaapkamer te creëren. De grote slaapkamer is uiteraard voor mijzelf. Toilet en badkamer hebben we meteen helemaal vernieuwd. Heel fijn vind ik de grote berging, op mijn eigen verdieping. En mijn balkon. Groot genoeg voor een tafel en vier stoelen en ’s zomers heb je er vrijwel de hele dag zon.” 

Nog geen anderhalve ton!
Renée betaalde € 148.000 voor haar appartement, inclusief 20% Slimmer Kopen korting. “Ik vind het concept van Slimmer Kopen echt top,” besluit ze. “Natuurlijk, ik weet dat ik straks eventuele winst met Trudo moet delen, mocht ik mijn appartement willen verkopen. Maar ik heb er flink in geïnvesteerd en wat de woning daardoor meer waard is geworden, is volledig voor mij. Bovendien heb ik dan al die tijd heerlijk gewoond. Midden in de stad en heel betaalbaar.  Er blijft nog genoeg over voor leuke dingen; de volgende vakantie is alweer geboekt!” 

Lees hier meer Slimmer Kopen ervaringen.

LEES OOK