HOME > Actueel > Het Slimmer Kopen verhaal van Luuk
19 januari 2017

Het Slimmer Kopen verhaal van Luuk

Luuk Smits’ leven zit in een lekkere flow. Sinds een jaar een boeiende job als architect. Over een aantal maanden – als haar studie in Amsterdam erop zit – trekt zijn vriendin bij hem in. En half mei kreeg hij de sleutel van een prachtig appartement op de hoek Boschdijk-Marconilaan. “Een royale woning van bijna 80 m2, met 25% Slimmer Kopen® korting gekocht!”

Tijdens zijn studie aan de TU/e woonde Luuk (26) op kamers in Eindhoven. Na zijn afstuderen – nog zonder baan – ging hij weer terug naar zijn ouders. Maar toen hij eenmaal aan de slag kon bij een architectenbureau in het centrum van Eindhoven, ging hij gauw rondkijken.  

Snel raak
Luuk is een van de velen voor wie huren erg lastig is. Te veel inkomen voor een sociale huurwoning, vrije sector nauwelijks betaalbaar. “Bovendien vind ik huren zonde van het geld. Daarom schreef ik in op een aantal Slimmer Kopen® woningen. Vervolgens was het snel raak. De mensen die vóór mij waren ingeloot voor dit appartement, haakten af en toen ben ik gauw gaan kijken. Een mooie galerijflat met een serre als balkon. De plattegrond is heel open, met een sanitair blok in het midden waar je helemaal omheen kunt lopen. Daarin zijn badkamer en toilet ondergebracht. De keuken staat er tegenaan. Oorspronkelijk was het één grote ruimte, maar de vorige bewoners hebben met een wandje een aparte slaapkamer gemaakt.”

Oorspronkelijke loft
Die vorige bewoners hadden ook al een nieuwe keuken geplaatst en een en ander aan de badkamer gedaan. “Ik hoefde alleen maar te verven en een nieuwe vloer te leggen. Misschien haal ik in de toekomst dat slaapkamerwandje weg, zodat de oorspronkelijke loftopstelling weer in ere wordt hersteld.”

Bijna 40 mille korting!
Luuk betaalde zo’n € 114.000,- voor zijn appartement, dat op een marktwaarde van € 152.500 werd getaxeerd. “Zonder die 25% korting had ik dit niet kunnen kopen. Dan zat er hooguit een jaren ’60 of ’70 appartement in, ver uit het centrum. En dat is later lastig te verkopen; zeker nu er zoveel appartementen in de stad worden gebouwd. Nu woon ik én voordelig én weet ik dat ik mijn woning makkelijk weer kwijtraak, als ik dat zou willen. Maar voorlopig is daar geen sprake van. Ik zit hier geweldig!”    


LEES OOK