HOME > Actueel > 3500ste Slimme Koper komt uit Zeeland
4 mei 2017

3500ste Slimme Koper komt uit Zeeland

Felicia. Staat voor ‘geluk’ in het Latijn. What’s in a name … De 23-jarige Zeeuwse heeft in no time een heleboel vrienden in Eindhoven. Inclusief vriendje Davy. Nog geen drie maanden ingeschreven en ze krijgt een fijn appartement aan de Jeroen Boschlaan aangeboden. En dan blijkt ze als 3500ste Slimme Koper ook nog eens een leuke citytrip te hebben gewonnen. Over geluk gesproken! 

Het bevalt Felicia uitstekend in Eindhoven. “Een fijne stad met aardige mensen. Je krijgt hier zo makkelijk contact als je op stap gaat.” Zo leert ze ook Davy kennen. Misschien niet echt de reden dat ze van het Zeeuwse plaatsje Wissenkerke naar Eindhoven verhuist, maar wel mooi meegenomen. 

Binnen drie maanden raak 
“In eerste instantie wilde ik iets huren,” vervolgt Felicia, “maar dat is in Eindhoven een kostbaar verhaal. Kopen als 23-jarige, in je eentje? Dat is nauwelijks te doen.” Maar wel als je een handje wordt geholpen. Iemand wees haar op Slimmer Kopen. Ze schreef zich in (“ik had geen voorkeur voor een bepaalde wijk; zo goed ken ik Eindhoven nog niet”) en nog geen drie maanden later kocht ze een klein maar fijn appartementje aan de Jeroen Boschlaan. “In dat geelgroene gebouw, vlakbij de Berenkuil. In totaal zo’n 50 m2. Niet echt royaal maar voor mij alleen groot genoeg. Woonkamer met open keuken, aparte slaapkamer, badkamer en een gezamenlijk dakterras.” 

Nog geen € 75.000
Felicia betaalde € 73.000 voor haar nieuwe thuis in het Eindhovense. Inclusief 30% Slimmer Kopen korting. “Zonder die korting was het echt niet gelukt. Of ik had een bouwval moeten kopen, maar daar had ik dan zoveel aan moeten doen dat ik veel meer geld kwijt was geweest. Nu hoef ik alleen te verven, nieuwe vloer erin, nieuw keukentje en klaar.” 

Zodra Felicia een nieuwe baan heeft gevonden, kan ze zich helemaal gaan settelen in Eindhoven. “Ik werk in de bediening bij een Landal park in Zeeland. Het liefst zou ik een vergelijkbare baan in of in de buurt van Eindhoven willen hebben. Bij Landal in Hapert bijvoorbeeld. Half uurtje rijden, dus dat is prima te doen. Maar mocht iemand nog een andere leuke job voor me weten, dat houd ik me van harte aanbevolen!” 

Mooie prijs!
Bij de sleuteloverdracht hoorde Felicia tot haar verrassing dat ze de 3500ste Slimme Koper is. Daarom trakteert Sint Trudo haar op een weekendje Berlijn voor twee personen. Vliegreis, hotel en een leuk zakcentje. “Dat zal wel een trip in het najaar worden. Eerst maar eens klussen en verhuizen!” Daarmee wensen we je succes, Felicia. Welkom in Eindhoven. En veel geluk! 

 

 

LEES OOK