Resultaten
Onze projecten

Omvangrijke wijkvernieuwing met behoud van de positieve eigenschappen waar een wijk om bekend staat, dat is geen gemakkelijke opgave.

De wijk Lakerlopen in Tongelre lijkt echter het levende bewijs te worden dat dit met gezamenlijke kracht en inspanning te realiseren valt. Dat optimisme is er bij alle partijen en dat optimisme lijkt terecht. Alhoewel het project nog lang niet klaar is, zijn de eerste reacties onverminderd positief te noemen. Voordat de definitieve plannen tot stand kwamen is er eerst intensief gepraat met wijkbewoners en lokale ondernemers over hun wijk, want Lakerlopen was hun wijk en Lakerlopen moet – zij het in een nieuw jasje – hun wijk blijven. Bewoners noemden de levendigheid, de tolerantie en de diversiteit uitgesproken positieve eigenschappen van Lakerlopen. Het behoud en zelfs versterken van deze karaktertrekken stond centraal in de plannen. 

Diversiteit in het woningaanbod

Verschillende woonvormen, huren en kopen, voor de kleine en de iets grotere portemonnee en ingrepen in de openbare ruimte die moeten bijdragen aan een aantrekkelijke, groene en gebruiksvriendelijke leefomgeving waarin elkaar ontmoeten en samen spelen veilig en vanzelfsprekend is. De leefomgeving draagt bij aan de levendigheid van de wijk, maar biedt ook rustpunten vanwege het vele groen en de autovrije zones. 

Bij de ontwikkeling van het nieuwe Lakerlopen is Trudo samen opgetrokken met Woonbedrijf, de gemeente Eindhoven en de bewonersorganisatie.

“De wijk is enorm verbeterd. Ik heb me verbaasd over het grote aantal bewoners dat is terug gekeerd. Landelijk is dat een op de drie, hier bijna twee op de drie. Dat zegt iets over de sociale samenhang.” - Michel van Hout, gemeentelijk projectleider Lakerlopen

Projectsoort: Stedelijke vernieuwing 
Fase: Opgeleverd
Woningtype: 58 grondgebonden woningen en appartementen, 1 commerciele ruimte 
Woningoppervlak (BVO): 90 - 225 m2 
Inhoud (GBO): 416 - 479 m3 
Opdrachtgever: Trudo 
Architect: BIQ Stadsontwerp Rotterdam
Makelaar: Trudo vb&t

Alle woningen zijn verkocht. Neem gerust contact op met Trudo VB&T als u interesse heeft in een woning met Slimmer Kopen® korting.

Websitewww.slimmerkopen.nl | http://www.trudovbt.nl
Emailverkoop@trudovbt.nl
Telefoon: 040 - 269 69 89