Resultaten
Onze projecten

Met meer dan 100 ondernemers uit de creatieve industrie draait het Klokgebouw in Strijp-S in Eindhoven op volle toeren. Bruisend, enerverend en verrassend. Het Klokgebouw is een bedrijfsverzamelgebouw met werkruimten in diverse prijsklassen en afmetingen. Maar het is méér: de functies die in het gebouw gevestigd zijn, worden ingezet als kwartiermaker bij de herontwikkeling van Strijp-S.

Huurders
Het imposante pand met zijn 30.000 vierkante meter verhuurd oppervlak herbergt een verzameling aan functies. Aan de kant van de rondweg biedt Popei volop oefenruimte en een professioneel podium aan iedereen die met popmuziek en dans aan de slag gaat. Aangrenzend zijn de artiesten- en rockopleiding van het ROC te vinden. Er is een centrum voor urban dance. Een aantal productiebedrijven voor optredens en events vinden hier een thuishonk, zoals Paaspop en 250K. Hier is ook de entree van de fitnessformules boven in het gebouw, waar je de hele dag en avond aan je conditie kunt werken.

Cultuurhallen
Op de begane grond hebben diverse organisatoren van festivals, evenementen en concerten inmiddels een fantastische plek gevonden in de cultuurhallen. Die zijn goed voor 100, maar ook voor 10.000 bezoekers.

Nominatie Brabantse Cultuurprijs 2011

De provincie Brabant heeft het Klokgebouw genomineerd voor de Brabants Cultuurprijs 2011. Uit de 30 inzendingen zijn er drie projecten genomineerd; de Heilige Hart Kerk in Roosendaal, de Kilsdonkse Molen in heeswijk dinther en het Klokgebouw.

Het Klokgebouw Juryrapport:
"Het Klokgebouw in Eindhoven laat op overtuigende wijze zien hoe de restanten van het eens zo imposante verleden van Philips in Eindhoven behouden kunnen blijven als rijksmonument met een nieuwe bestemming. Op een bijzonder creatieve wijze wordt een verbinding tot stand gebracht tussen kunst, cultuur, techniek en design. Creatieve industrie, innovatie en cultureel ondernemerschap vinden hier een voedingsbodem die geënt is op een niet uit te wissen industrieel verleden van Eindhoven en Noord-Brabant. Eindhoven en zijn inwoners krijgt hiermee, in het hart van de stad een nieuwe identiteit die past en recht doet aan dat industrieel verleden. Om de zaak aan het rollen te krijgen doet woningcorporatie Trudo, eigenaar van het gebouw, op tijdelijke basis zelf ook de exploitatie en toont lef en verantwoordelijkheidsgevoel om z’n omvangrijk en belangrijk project voor de regio Eindhoven op te pakken."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.klokgebouw.nl