Resultaten
Kruidenbuurt

In het typische Eindhovense Stratum ligt de Kruidenbuurt. Begrensd door de Leenderweg, de Floralaan Oost, de Heezerweg en de Korianderstraat. Een gezellige, diverse buurt die in de afgelopen jaren behoorlijk is vernieuwd. Met zeer diverse nieuwe woningen in een ruim opgezet plan.

Sinds de start van de wijkvernieuwing in het najaar van 2003 zijn zo’n 740 oude huurwoningen vervangen door een gezonde mix van huur- en koopwoningen. Deels voor bestaande bewoners uiteraard, maar ook veel nieuwelingen ontdekten hoe fijn het wonen is in dit nieuwe stukje Stratum. In opdracht van Trudo zijn er 650 nieuwbouwwoningen voor terug gebouwd. Het motto tijdens deze periode is altijd geweest: ‘Sloop de woningen, niet de buurt’. 

In december 2018 is de laatste nieuwbouw huurwoning van Trudo opgeleverd. Daarmee zetten Trudo, Stam + De Koning en de bewoners een punt achter de succesvolle vernieuwing van de wijk. Dat wil zeggen bijna, want er staat nog één klus te wachten: de bouw van 86 koopwoningen, hierover meer op www.wonenindekruidenbuurt.nl

Project info: kruidenbuurt
  • Project status

    Opgeleverd

    Mix van 650 koop- en huurwoningen.

  • Partners

    Stam en de Koning Bouw B.V

    V/Architecten