Resultaten
Onze projecten

Op woensdag 16 november 2011 vond de officiële opening plaats van Neos Verpleegzorg en de Kinderopvang van Korein. Huize Angela is verbouwd om plaats te bieden aan deze beide voorzieningen. In de Kwartelstraat in de Eindhovense Villawijk vinden zieke dak- en thuislozen een geborgen omgeving om aan hun herstel te werken en kinderen een veilige, gezellige plek om te spelen.

Huize Angela, gebouwd omstreeks 1900, is het voormalige klooster van de zusters Ursulinen. De religieuze dames van weleer kunnen tevreden zijn met de nieuwe sociale bestemming van hun prachtige thuis. Waar eens het Angelesklokje in het torentje op het dak klepte, meisjes naar hun lagere school gingen en ULO-leerlingen door de zusters werden onderwezen, verrichten nu Neos en Korein hun goede werk.

Stevige klus
Het project heeft behoorlijk wat voeten in aarde gehad. Stevige discussies met de wijk bijvoorbeeld. Omwonenden zaten aanvankelijk niet zo te wachten op een zorghotel, maar dankzij goed overleg en duidelijke afspraken over het beheer konden de eerste Neos-cliënten rekenen op een warm welkom van hun nieuwe buurt. Maar ook qua verbouwing is een flinke klus geklaard. Er was veel achterstallig onderhoud en er moest nogal wat gebeuren om het gebouw aan te passen aan de eisen van deze tijd. Veel aandacht is ook uitgegaan naar het uiterlijk en de uitstraling van het pand, waarbij de beheergroep en directe omwonenden hun mening lieten horen over beeldbepalende zaken als raamindeling en hekwerk. 

Verpleegzorg 
In mei 2011 is de verbouwing van het Zorghotel opgeleverd. Hier is nu officieel Verpleegzorg Neos gevestigd. Een vleugel van het gebouw en het tuinhuis zijn omgebouwd voor een kinderopvangvoorziening waar nu Korein is gevestigd

Projectinformatie Huize Angela