HOME > Actueel > Het Slimmer Kopen verhaal van Jill
13 april 2017

Het Slimmer Kopen verhaal van Jill

Ze pakte haar rugzak, zei de huur op en trok een aantal maanden door Indonesië en Australië. Weer thuis, kon ze een tijdje bij haar ouders terecht. “Zo kon ik even sparen en me bezinnen op de volgende stap. Particuliere huur? Erg duur als je niet te ver van het centrum wilt wonen. Sociale huur? Lastig, want ik stond nergens ingeschreven. Ik hoorde heel goede verhalen over Slimmer Kopen, dus ik schreef me in. Binnen de kortste keren vond ik precies wat ik zocht.” Begin september kreeg Jill de sleutel van haar prachtige appartement aan de Boschdijk. “Vlakbij de stad, op een steenworp bij Strijp-S, de Edisonstraat met al zijn hippe zaakjes om de hoek. Ideaal!” 

De wijk maakte Jill (27) niet zo heel veel uit. Woensel, Gestel, Stratum … allemaal prima. Het moest wel een appartement zijn. “Een huis in mijn eentje, dat lijkt me niet zo prettig. Ik voel me veiliger in een appartementencomplex. Bovendien vind ik het fijn om knus en klein te wonen.” Klein?! Haar appartement op de vierde verdieping is met 82 m2 behoorlijk royaal. Al helemaal door de loft-achtige opzet. “Voorheen was het één grote ruimte met in het midden een blok met keuken, douche en toilet. Maar de vorige bewoner had al een wand geplaatst, zodat ik nu een aparte slaapkamer heb. Een van de fijnste plekjes is de loggia; een flinke ruimte waar je heerlijk in het zonnetje kunt zitten.” 

Groot appartement voor maar  € 126.000
Met 20% Slimmer Kopen korting betaalde Jill niet meer dan € 126.000 voor haar appartement. “Dat is prima te doen in je eentje. Ik hield nog genoeg over om een aantal zaken op te knappen. Het toilet is helemaal vernieuwd, nieuwe tegels in de badkamer, een nieuwe douchewand, vloerbedekking in de slaapkamer en alles fris gewit. Het is helemaal mijn plek geworden.” 

Prima begeleiding en advies
Om de hoek woont haar broer bij wie ze min of meer in de tuin kijkt. Ook een Slimme Koper. Net als verschillende van haar vrienden. En onlangs ook een nichtje. “Zeker voor starters is Slimmer Kopen echt slim. Ik betaal nu pakweg de helft van wat ik voorheen aan particuliere huur betaalde! Daarvoor woon ik heerlijk én kan ik gewoon leuke dingen blijven doen. Lekker uit met mijn vriendinnen bijvoorbeeld. Vakantie. Of misschien wel weer een keer een verre reis. Verder vind ik het geweldig zoals je door de hypotheekadviseur van Trudo vb&t wordt begeleid. Ik heb een fulltime baan en dus niet al te veel tijd. Ik hoefde alleen maar de juiste stukken aan te leveren en alles werd voor me geregeld. Helemaal top!” 

LEES OOK