Resultaten
Veemgebouw

Trudo heeft eerder gemaakte plannen uit de kast gehaald om op het Veemgebouw 39 woningen te realiseren. In de bestaande opbouw op de bovenste verdiepingen wordt plek gemaakt voor bedrijfsruimte met een prachtige view.

Het Veemgebouw is al langere tijd in bezit van Trudo. De Vershal is er gerealiseerd op de begane grond, er zijn al verschillende jaren parkeerplaatsen op bovenliggende verdiepingen en de overige lagen worden momenteel gebruikt voor events zoals de DDW. Het noodzakelijke gevelherstel is gereed en er wordt doorgepakt met de volgende plannen op het dak.

De plannen die ontwikkeld zijn voor het hele Veemgebouw zijn ontworpen door de Londense architect Caruso St. John rond 2011. Destijds is het niet tot een uitvoering gebracht. Nu gaat dat alsnog gebeuren. De architectuur van de opbouw volgt de stijl van het gebouw eronder. De ronde vormen die in de bestaande bouw zitten komen terug in de opbouw met een baksteen die goed matcht.

Duurzaam 

De woningen hebben allemaal doorzonkwaliteit doordat ze gepositioneerd worden om een groen binnenhof op het dak. De view is aan alle kanten wijds en over een ander stuk van de stad. Het plan kent een duurzaam collectief installatiesysteem waarbij warmtepompen op het dak warm tapwater en de verwarming van warmte voorzien. Zonnepanelen zorgen ervoor dat het collectieve installatiesysteem van voldoende energie worden voorzien. De collectieve toegang op maaiveld voor de woningen komt op de hoek van de Torenallee en de Veemstraat.

De woningen worden begin 2022 opgeleverd en komen beschikbaar voor middenhuur met een maximale (kale) huurprijs van € 900,- per maand (met uitzondering van de drielaagse woning).

De oude opbouw op het Veem is in het Philips verleden gym geweest voor Philips medewerkers en de bovenste verdieping was de zaal waar de vele buitenlandse gasten van Philips ontvangen werden en nieuwe producten werden getoond. Deze drie lagen worden in het project gerenoveerd en gebruiksklaar gemaakt voor een commerciële functie.

Project

Het bouwen van 39 nieuwe, duurzame wooneenheden op het bestaande Veemgebouw op Strijp-S bestaande uit;

19 studio’s van 56 m2 gebruiksoppervlak

19 maisonnettes van 110 m2 gebruiksoppervlak.

Daarnaast komt er nog 1 woning van 3 verdiepingen van 170 m2 gebruiksoppervlak

Fase

De bouw is gestart. 

Woningtypes 

19 maisonnettes, 19 studio’s en 1 drielaagse woning.

Partners

Stam en De Koning, Caruso St. John, V-architecten, Tielemans, Visietech, Buro Lubbers.

Blijf up to date

Meld je aan door een mail te sturen naar communicatie@trudo.nl met als onderwerp Opbouw het Veem. We geven je dan een seintje wanneer er nieuws is. Je krijgt hier geen bevestiging van, zodra er nieuws is krijg je een mail van ons.

 

Bouw mei

Bouw juni