Resultaten

Imke Slaats (26) en Rick Feeney (30) zijn een vrolijk jong stel met grootse plannen. Zij werkt bij de gemeente Brunssum. Hij kookt nu nog bij een Ierse pub, maar dat gaat snel veranderen.

Kort nadat ze elkaar leren kennen via Tinder, gaan ze samenwonen in Meerhoven. Helaas blijkt dat het leven in zo’n buitenwijk hen totaal niet past. Bovendien is het appartement met één slaapkamer simpelweg veel te klein.

Imke: “Tijdens de lockdowns was het soms een beetje té gezellig in huis. Ik werkte thuis; de pub waar Rick werkt was natuurlijk gesloten. Daar zit je dan met hond Pippa en twee cavia’s Rupert en Archie bovenop elkaar.”

Te mooi om waar te zijn

Ze reageren op meer dan 100 woningen, maar telkens zonder succes. Hun inkomen is te hoog voor de meeste huurwoningen, maar nog altijd te laag om een eigen huis te kopen.

Rick: “Voor Imke werd Wooniezie dagelijkse kost. Het leek wel een hobby, tot het universum ineens aardig voor ons was: nieuwe maisonnettes  boven op het Veemgebouw op het coole Strijp-S.”   

Het lijkt te mooi om waar te zijn: de geweldige ligging, het prachtige uitzicht. Ze informeren zich via Trudo en schrijven zich online in via Plek. Daarna gaat het snel en krijgen ze een van de maisonnettes toegewezen.

Imke: “Geweldig! Mijn vader en opa hebben allebei voor Philips en in het Veemgebouw gewerkt. M’n opa heb ik nooit gekend, maar ik heb een stoel van hem. Die krijgt natuurlijk een mooi plekje in ons nieuwe appartement.”

Een fantastisch jaar

Met een nieuw huis, een bruiloft (Rick vroeg Imke met kerst ten huwelijk) en het vooruitzicht van een eigen zaak belooft het een fantastisch jaar te worden.

Rick: “We gaan trouwen en in het voorjaar begin ik met mijn eigen burgerbar Dr. Feelgood’s in Het Kleine Café aan het Wilhelminaplein, vlakbij waar we gaan wonen.”

Deze maand krijgen ze de sleutels, pas half maart trekken ze in. Imke en Rick nemen de tijd om echt iets van hun nieuwe huis te maken. Eerst organiseren ze een schilderfeestje met vrienden. Daarna willen ze zo snel mogelijk de nieuwe buren leren kennen.

Meer weten? Hier lees je meer over die nieuwe woningen boven op het Veemgebouw. En hier meer over de nieuwe bewoners: Annelotte van Brussel en Raphael.