Resultaten

Een blijvertje uit Zuid-Frankrijk: Raphaël Coutin vertoefde tien jaar in Parijs, maar woont en werkt inmiddels net zo lang in Eindhoven, waar hij na een master aan Design Academy Eindhoven zijn eigen ontwerpstudio oprichtte. De ontwerper leerde de stad razendsnel kennen. Niet in de laatste plaats omdat hij de afgelopen jaren bijna tien keer verhuisde van studentenhuizen naar antikraaklocaties en andersom.

“Eindhoven heeft heel wat te bieden, ik heb het hier naar mijn zin. Maar huisvesting is hier echt wel een groot probleem. Voor starters is er nauwelijks iets te vinden, nagenoeg alle antikraakplekken weg. Tja, wat doe je dan, als je wil gaan samenwonen?”

Dorp in de stad

Raphaël is ondernemend, niet het type dat snel opgeeft. De appartementen boven op het Veemgebouw kwamen precies op het juiste moment. Hij heeft de bouwplannen vanaf het begin met grote interesse gevolgd en schreef zich direct in als geïnteresseerde.
Dat hij goed op de hoogte was, is geen toeval. Raphaël is ook partner in BYGG, het architectuur- en designbureau achter  Plug-In-City aan het Ketelhuisplein, en houdt de ontwikkelingen op Strijp-S scherp in de gaten.

“Strijp-S heeft echt een eigen dynamiek. Het is een actief gebied, waar heel veel gebeurt, zeker nu er steeds meer bewoners bijkomen. Ik zie het een beetje als een dorp in de stad.”

Prettige mix mensen

Voor zijn thesis onderzocht Raphaël de identiteit van verschillende gebouwen, waaronder het Veemgebouw. Hij vindt het zelf een prachtig gebouw en is verheugd dat hij er nu met zijn vriendin (en drie katten) samenwoont.

“Je kijkt uit over de Torenallee en ziet het Evoluon. Dat uitzicht verdient een ansichtkaart, zo mooi. Bovendien woont er inmiddels een prettige mix mensen. En nu het groen er bloeit en groeit, komen we elkaar steeds vaker tegen.”

Barista’s van de straat

Raphaël wasde afgelopen maanden druk met het ontwerp van een nieuwe koffiebar op Strijp-S. Een bijzonder project, mede mogelijk gemaakt dankzij donaties van heel veel Eindhovenaren. Vanaf 24 juni kun je er terecht voor vers gebrande koffie uit eigen stad, geschonken door barista’s van de straat.

Tussen de bedrijven door nemen Raphaël en zijn vriendin de tijd om hun nieuwe appartement in te richten. Ze hebben een muurtje geplaatst en gordijnen hangen. Zodra het echt zomer is, beginnen ze aan hun terras.

Meer weten? Hier lees je meer over de nieuwe woningen boven op het Veemgebouw. En hier meer over de nieuwe bewoners: Annelotte van Brussel, Imke Slaats en Rick Feeney.