Resultaten

Annelotte van Brussel (27) komt na een liefdesavontuur in Zweden via een omweg terug in Eindhoven. Ze gaat in het Catharinaziekenhuis werken als psychiatrisch verpleegkundige. In de wijk Limbeek vindt ze een woning. Een tijdelijke, voor twee jaar. Vrienden zeggen: die twee jaar zijn om voor je het weet, een eigen huis vinden is nog niet zo makkelijk. Dat weet ook Annelotte nu. Er vliegen maanden voorbij voor ze op zoek gaat. Moet lukken, toch? Veel eisen heeft ze niet, wel veel spullen. En een voorkeur: Strijp-S.

“Psychiatrische zorg is elke dag anders. De zoektocht naar de optimale geestelijke gezondheid van patiënten vind ik uitdagend interessant. Iedereen is weer anders. Er is nooit één antwoord of oplossing. “De afwisseling en het avontuurlijke van m’n werk zoek ik ook in een woning. Dus ja, op Strijp-S wil ik graag wonen. Daar gebeurt tenminste wat.”

Speciaal voor Annie

Al snel blijkt: kopen is geen optie. Voor een sociale huurwoning verdient ze te veel. En huren in de vrije sector is te duur. Mission impossible, zou je denken. Maar Annie uit Eindje, zoals haar vrienden haar noemen, geeft niet op. Na goed zoeken, rondvragen en veel gewooniezie komt er in november iets serieus voorbij: 39 nieuwe studio’s en maisonettes boven op het Veemgebouw. Speciaal voor mensen met een middeninkomen.

Annelotte reageert meteen, schrijft zich online in via Plek en zit ineens aan tafel voor een persoonlijk gesprek. Niet veel later krijgt ze een van de woningen toegewezen.

“Het Veemgebouw is de perfecte uitvalsbasis. Op het Ketelhuisplein is altijd wat te doen. Je loopt zo het park in voor een wandeling, of naar het Trudoplein voor je boodschappen. En van hieruit kan ik er ook makkelijk op uit met mijn nieuwe motor!” “Eindelijk mijn eigen plek. Ik wil er echt iets moois van maken. Gelukkig heeft mijn zus een vintagewinkel in het centrum. Daar ga ik zeker wat nieuws voor mijn interieur scoren.”

In maart krijgt ze de sleutels. Dan begint Annelotte (met poes Noes) aan haar nieuwe avontuur boven op het Veemgebouw.

Meer weten? Hier lees je meer over die nieuwe woningen boven op het Veemgebouw
En lees ook het verhaal van Imke en Richard