Resultaten
Pannenhoef Leemerhoef

Het vorige paviljoen Pannenhoef Leemerhoef op landgoed Eikenburg voldeed niet meer aan de eisen en is daarom vervangen door een nieuw gebouw. Het nieuwe complex bestaat uit 28 woningen en drie ateliers.

Project

Het nieuwbouwpaviljoen is een duurzaam gebouw, gemaakt van cross laminated timber (massief houtbouw). In de nieuwbouw zijn verschillende materialen hergebruikt, afkomstig uit het oude gesloopte paviljoen en uit projecten elders in het land. Voorbeelden van hergebruikte materialen zijn de stalen buitentrappen, de stalen pilaren waarop het gebouw rust, de houten balken onder de galerij en de balustrade bij de galerij. De nieuwbouw is met respect voor de omgeving ontworpen, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

De nieuwbouw is gasloos en wordt verwarmd middels de collectieve warmtepompinstallatie. Op het dak liggen in totaal 242 zonnepanelen. 

FAAM Architects heeft voor Trudo het ontwerp gemaakt. Bouwbedrijf BMV uit Veldhoven heeft het voor ons gebouwd. 

De woningen zijn één- en tweekamerwoningen voor alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Van huurders wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan de woongemeenschap op het Landgoed en het manifest voor Eikenburg onderschrijven. De ateliers zijn beschikbaar voor ondernemers en ambachtslieden die zich thuis voelen bij het Landgoed en haar gemeenschap en kunnen bijdragen aan de doelstellingen van Trudo.


Overzicht foto's zomer 2022

Supporting people 

Zomer 2021 ontvingen de nieuwe bewoners van ontvingen de nieuwe bewoners van Pannenhoef Leemerhoef de sleutel van hun woning in het duurzame paviljoen.


 

In Sleutelverhaal maak je kennis met Cora Verkuilen, één van de eerste bewoners. 

Fase

Opgeleverd.

Woningtype

23 studio’s, 5 2-kamerappartementen en 3 ateliers.

Partners

BMV / FAAM Architects / Buro Lubbers / Visietech / Vianen Bouwadvies

Bouwupdate juli 2021

Binnenkant

Bouw update juni 2021

Bouw