Resultaten
Ik zoek een koopwoning

Als je heer en meester wilt zijn in je woning, de komende jaren zekerheid wilt over waar je financieel aan toe bent en/of een aardig spaarcentje wilt opbouwen, dan is het kopen van een huis een mogelijke optie.

Wil je meer informatie over je financiële mogelijkheden of heb je interesse om je huurwoning te kopen, neem dan contact op met Trudo vb&t Makelaars, via 040 – 269 69 89. Veel van onze huurwoningen verkopen we met een flinke Slimmer Kopen®-korting, maar Trudo verkoopt ook een aantal woningen via marktconforme verkoop.

Slimmer Kopen®

Slimmer Kopen® is bedoeld om een veel grotere groep mensen de keuze te geven tussen huren en kopen. Met dit woonproduct van Trudo kun je namelijk een huis kopen voor een prijs die 10 tot 50 procent onder de marktwaarde ligt. Zo kun je als koper met een bescheiden inkomen ook eigen vermogen opbouwen door de waardevermeerdering van je huis. Zodat je minder afhankelijk bent en volledig baas in eigen huis.

Kijk op  www.slimmerkopen.nl voor meer informatie. Hier vind je onder andere wat Slimmer Kopen® precies inhoudt en en welke voorwaarden er gelden.

Marktconforme verkoop

Een andere optie om een woning van Trudo te kopen is via marktconforme verkoop. Het verschil met een Slimmer Kopen®-woning is dat deze worden verkocht tegen de normale marktprijs. Voor deze woningen gelden dus ook niet de andere rechten en plichten die bij Slimmer Kopen® gelden.

Meer informatie over en ons aanbod aan marktconforme woningen vind je op de aanbodpagina van de Slimmer Kopen website, waarbij je kiest voor ‘Direct te koop – Marktconform’.
 

Huurwoning kopen

Als Trudo-huurder heb je de mogelijkheid om de woning die je huurt, te kopen. Is jouw woning bestemd voor verkoop wanneer je de huur zou opzeggen? Dan heb je als huurder de mogelijkheid om de woning te kopen.

Heb je interesse in de koop van de woning die je huurt, neem dan contact op met Trudo vb&t Makelaars, via 040 – 269 69 89. Zij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden en voorwaarden.
 

Voorrang voor Trudo huurders op een Slimmer Kopen® woning

Naast de mogelijkheid tot koop van de eigen huurwoning, kunnen Trudo huurders ook voorrang krijgen op een andere Slimmer Kopen® woning. Dit doen we om de doorstroming vanuit een huurwoning naar een koopwoning te bevorderen. Voorwaarden daarbij zijn wel dat je hoofd- of medehuurder moet zijn en het huurcontract van de huurwoning opgezegd wordt indien de Slimmer Kopen® woning gekocht wordt. Op deze wijze kan de vrijkomende woning opnieuw verhuurd of verkocht kan gaan worden. De voorrang geldt niet voor huurders met een leegstandscontract of bewoners van een woning op basis van een bruikleenovereenkomst.

Om hiervoor in aanmerking te komen schrijf je je in als woningzoekende op de Slimmer Kopen® website. Zorg ervoor dat je het vinkje ‘Ik huur een Trudo woning’ aanzet in je persoonlijke gegevens. Wanneer je meedoet aan een loting, zorgt dat vinkje ervoor dat je met voorrang wordt ingeloot.