Resultaten
Ik zoek een koopwoning

Als je heer en meester wilt zijn in je woning, de komende jaren zekerheid wilt over waar je financieel aan toe bent en/of een aardig spaarcentje wilt opbouwen, dan is het kopen van een huis een mogelijke optie.

Wil je meer informatie over je financiële mogelijkheden of heb je interesse om je huurwoning te kopen, neem dan contact op met Trudo vb&t Makelaars, via 040 – 269 69 89. Veel van onze huurwoningen verkopen we met een flinke Slimmer Kopen®-korting, maar Trudo verkoopt ook een aantal woningen via marktconforme verkoop.

Slimmer Kopen®

Slimmer Kopen® is bedoeld om een veel grotere groep mensen de keuze te geven tussen huren en kopen. Met dit woonproduct van Trudo kun je namelijk een huis kopen voor een prijs die 20 tot 30 procent onder de marktwaarde ligt. Zo kun je als koper met een bescheiden inkomen ook eigen vermogen opbouwen door de waardevermeerdering van je huis. Zodat je minder afhankelijk bent en volledig baas in eigen huis.

Kijk op www.slimmerkopen.nl voor meer informatie.

Kooprecht

Enkele duizenden Trudo-huurders hebben kooprecht gekregen. Dat betekent dat deze huurders op ieder gewenst moment hun huis mét Slimmer Kopen®-korting kunnen kopen.

Dit kooprecht zorgt voor zekerheid over de condities waaronder je kunt kopen. Hiervoor worden jaarlijks vóór 1 januari de stukken voor het daarop volgende jaar gedeponeerd bij notariskantoor AKD (te Eindhoven). Een afschrift van deze stukken kun je inzien bij Trudo vb&t Makelaars aan de Vestdijk.

Korting op aankoopprijs

Bij Starters- en Buurtwonen geldt een korting van maximaal 25%. Lagere inkomens kunnen een korting tot 30% krijgen. De inkomensgrens voor deze 30%-korting is gelijk aan de inkomensgrens voor het toewijzen van sociale huurwoningen: € 39.055,- (prijspeil 2020).

Op www.slimmerkopen.nl vind je de maximale kortingen en kun je lezen welke contractvoorwaarden gelden voor de verschillende woningen.

Marktconforme verkoop

Een andere optie om een woning van Trudo te kopen is via marktconforme verkoop. Het verschil met een Slimmer Kopen®-woning is dat deze worden verkocht tegen de normale marktprijs. Voor deze woningen gelden dus ook niet de andere rechten en plichten die bij Slimmer Kopen® gelden.

Meer informatie over en ons aanbod aan marktconforme woningen vind je op aanbod-pagina van Slimmer Kopen website, waarbij je kiest voor “Direct te koop – Marktconform”.