Resultaten
Met spoed een woning nodig?

Heb je met spoed woonruimte nodig? Is er een noodsituatie ontstaan, waardoor je niet meer in je woning kunt blijven wonen? Is het écht dringend en zijn er geen andere oplossingen? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor urgentie. Je krijgt dan met voorrang een sociale huurwoning. 

Voorwaarden urgentie

Om in aanmerking te komen voor urgentie moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Lees op www.wooniezie.nl wat de regels zijn voor urgentie en hoe je urgentie aanvraagt. Neem vervolgens contact op met de woningcorporatie in de plaats waar je wilt wonen. De woningcorporatie kan jou informeren of je in aanmerking komt voor urgentie en wat je hiervoor moet doen. De hulp is gratis.

Kom je niet in aanmerking voor urgentie?

Er zijn nog meer manieren om sneller aan een woning of woonruimte te komen. Bijvoorbeeld via flexwonen, kamerverhuur, slimmerkopen.nl. Reageer vooral ook op woningen op Wooniezie die via loting worden aangeboden. Door je zoekgebied en je woonwensen aan te passen vergroot jij je kansen op een ruimer aanbod.  

Er zijn bedrijven die beloven dat ze je kunnen helpen bij het aanvragen van urgentie. Maar let op! Zij vragen hier vaak veel geld voor. Terwijl je niet zeker weet of je  de urgentie ook eht krijgt. Zij kunnen jouw wachttijd ook niet korter maken. Ons advies: maak geen gebruik van de diensten van deze bedrijven. Het advies en de dienstverlening via de woningcorporatie is gratis.

De urgentieregeling Stedelijk Gebied Eindhoven is onderdeel van de huisvestingsverordening. Hier staat (in juridische taal) de gezamenlijke afspraken en regels over urgentie in.