Resultaten
Landgoed Eikenburg

Trudo realiseerde 70 nieuwe kloosterlofts in het oude rijksmonument: woningen in een prachtige bosrijke omgeving in een statig monument… en woningen met een sociale huur voor bijzondere de doelgroepen  

Ambitieus en bijzonder plan

Het zal niet verwonderen dat het een ingewikkelde opgave is geweest om de plannen hiervoor rond te krijgen. Er gelden allerlei beperkingen en regels, onder andere omdat het een Rijksmonument is. Tegelijkertijd moethet allemaal wel binnen de gestelde budgetten blijven, want we willen het betaalbaar houden voor onze doelgroepen. Uiteindelijk is het gelukt om 70 woningen in het klooster te realiseren. Woningen die variëren in grootte van 34 m2 tot 79 m2. Woningen die vooral geschikt zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens (niet voor gezinnen met kinderen, die moeten nog even wachten!). Lees hier het manifest van Eikenburg. 

Sociale huurwoningen

Omdat het woningen zijn in de sociale huur komen alleen mensen met een bepaald inkomen ervoor in aanmerking, bekijk hier meer informatie over toewijzing van sociale huurwoningen. 

Samen wonen op Eikenburg.

We huisvesten hier  bijzondere doelgroepen. Mensen die niet alleen de kwaliteiten van het landgoed en het bos zeer waarderen, maar die er op de een of andere manier ook aan willen bijdragen. Die er activiteiten organiseren, met en voor elkaar. Mensen die het als positief waarderen om in een gebied te wonen waar ook zorgfuncties en zorgbehoevenden aanwezig en zichtbaar zijn. Mensen die bereid zijn om een steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door te helpen bij onderhoud van het terrein, vrijwilligerswerk bij dagbesteding voor zorgbehoevenden, meehelpen in het hospice of wandelen met patiënten van het Broederhuis. Wij vinden dat we zo’n tegenprestatie mogen vragen aan degene die het voorrecht krijgen om op deze mooie plek te mogen wonen. 

Stadsakkers

Op Eikenbrug verbouwt Stadsakkers verse groenten voor de Voedselbank op stadsakker Eikenburg.

Stadsakkers is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, gesponsord door diverse Eindhovense partijen en ondernemingen. Zie website stadsakkerseindhoven.nl.  Trudo faciliteert het project door de gronden beschikbaar te stellen.

Eikenburg publicaties

Projectinformatie Landgoed Eikenburg
 • Projectsoort

  Transformatie (huur & koop)

 • Fase

  Opgeleverd medio januari 2018

 • Woningtype

  14 Maisonettes (± 54 m2 BVO) 
  15 Studio (± 35 m2 BVO) 
  41 twee- of drielaagse appartementen (± 65-70 m2 BVO)

 • Partners

  Aannemingsbedrijf Nico de Bont B.V.
  Kiki van Rassel Architectenburo
  De Loods architecten en adviseurs B.V.
  RaInfra, Aannemingsbedrijf Van der Zanden