Resultaten
Fase 2 Celsius Snellius

De tweede fase, het bouwblok rond het voormalige Snelliushof, is in het najaar van 2017 gesloopt om plaats te maken voor een gloednieuw Snelliushof. Dit nieuwe hof heeft een nieuw en eigen karakter passende bij de nieuwe insteek van de wijk.

De omliggende Stepensonstraat, Drebbelstraat en Newtonstraat horen ook bij het plan van fase 2. Inmiddels zijn alle woningen bewoond. 

Bij fase 2 staat aan de Edisonstraat een groot bouwblok tegenover fase 1. Onderin het bouwblok bevinden zich kleine commerciële ruimtes waar een diversiteit aan ondernemers al intrek heeft genomen. Op de commerciële ruimtes bevinden zich maisonnette woningen van ongeveer 50 m2 van twee lagen met een dakterras.

Vanaf de Edisonstraat kan er via een spannende poort het binnenhof, het Snelliushof, betreden worden. Behalve de Edisonstraat kent de Drebbelstraat en de Newtonstraat ook nog een poort en doorgang naar het binnenhof. Elke doorgang is gekenmerkt door een eigen kleur en behang motief in de gevel van de poort. De behangmotieven zijn van de Eindhovense kunstenaar Niels Bakkerus. Behalve het behang is er ook een tapijtje te vinden in het straatwerk en hangen er mooie hanglampen om een huiskamergevoel te creëren in de buitenlucht van Woensel West. Dit naar ontwerp van Buro Lubbers en Tarra architectuur en stedebouw. De hofjes achter de poort hebben veel kleur en worden gekenmerkt door een gekleurde torenwoning.

In het midden van het Snelliushof is er een grotere openbare ruimte met veel groen. Eromheen staan grondgebonden woningen die met hun groene baksteen mooi opgaan in de ruimte. De woningen hebben een pergola met verblijfskwaliteit voor de deur. Alle woningen hebben een tuin of dakterras en zijn gebouwd volgens het Da Vinci systeem van Hurks Bouw.

De woningen aan de omliggende straten zijn rustiger in kleur, maar zijn voorzien van een zeer afwisselend metselwerk waardoor geen straatbeeld er hetzelfde uitziet. De hogere en grotere woningen zijn geaccentueerd door een kleurrijke tweede verdieping die weer aansluit bij de poorten.

Kortom, veel afwisseling, kleur en diversiteit in en rondom het Snelliushof, weer een aanwinst voor de wijk.