Resultaten
Fase 1 Celsius Van der Bildt

De nieuwe Celsiusbuurt wordt in vier fasen gerealiseerd. Het eerste deelproject is in de zomer van 2017 opgeleverd.

Dit deel bestaat uit een bouwblok aan de Edisonstraat, met bedrijfsruimten op de begane grond en daarbovenop 34 loftappartementen van zo'n 50 m2 vloeroppervlak. De bedrijfsruimten, 22 in totaal, variëren van 25 tot 50 m2.

Achter dit bouwblok staan 63 grondgebonden woningen met een voordeur aan de Van der Bildtstraat. Ze zijn erg verschillend. Twee of drie verdiepingen, met tuin of enkel terras en sommige met dakterras. Ze lopen uiteen van 50 tot 90 m2 vloeroppervlak. De woningen zijn zeer energiezuinig en zijn voorzien van zonnepanelen op het dak. Alle grondgebonden woningen zijn uitgevoerd met het prefab DaVinci bouwsysteem van Hurks Bouw.

De kleurrijkheid van deze fase is al aan de buitenrand van het plan goed zichtbaar, maar de echte kleurexplosie wordt bereikt als de Jan van der Bildtstraat wordt betreden. Hier zijn verschillende kleurvlakken gedrapeerd over de gevels van een bouwblok waardoor de woningen als een geheel worden gezien. Een ontwerp van het architectenbureau Tarra uit Den Bosch. In samenwerking met Buro Lubbers hebben zij het ontwerp van de stedebouw en inrichting van de openbare ruimte op zich genomen.

Kunstenaar Niels Bakkerus heeft op zeven kopgevels van dit project een schildering aangebracht. Deze zijn allemaal gelinkt aan wetenschappers die in de straatnamen van de Celsiusbuurt terugkomen. Kopstuk van de schildering is de sterrenhemel in de poort vanaf de Edisonstraat. Om deze sterrenhemel te bekijken heb je geen telescoop van de uitvinder Van der Bildt nodig

Fase 1 heeft al tweemaal het decor mogen zijn van de jaarlijkse Iftar in Woensel West. De commerciële ruimtes zorgen voor een goede aanvulling tijdens andere events in de wijk zoals de kerstmarkt of het Woensel Westival.

Nieuwbouw Celsius woningen