Resultaten
Plan Celsius in Woensel-West

In de wijk Woensel West, rond het Celsiusplein, worden zo'n 400 oude woningen vervangen door nieuwe woningen. Het gebied wordt omsloten door de Stephensonstraat, Newtonstraat, Brugmanstraat, Celsiusstraat en de Jan van der Bildtstraat. Naast woningen zullen er ook goedkope bedrijfsruimten worden gerealiseerd. Het plan zal gefaseerd worden uitgevoerd.

Het ontwerp van de nieuwe wijk

Woensel West gaan we hip, levendig en kleurrijk maken. Het reeds gerealiseerde project Volta Galvani is ook met die insteek ontwikkeld, evenals het Gezellehuis en het Baken aan het begin van de Edisonstraat. De nieuwe buurt rondom het Celsiusplein borduurt voort op dezelfde insteek. Deze nieuwe buurt bestaat uit vier deelprojecten, maar het wordt één samenhangende nieuwe buurt van Woensel West. De Edisonstraat is de centrale as/straat in de nieuwe buurt. Het wordt een levendig hoofdstraat, waar wonen, bedrijvigheid, verblijven en ontmoeten samenkomen. Daarachter liggen rustige woonbuurten, verassend van karakter, een plek waar de bewoners zich thuis voelen. Het Celsiusplein is het levendige hart van de nieuwe buurt en heeft tevens betekenis voor de hele wijk. Door op het Celsiusplein een bijzondere inrichting te maken, gaan we dat nog eens benadrukken.

Fase 2: Celsius Snellius

De tweede fase, het gehele bouwblok rond het huidige Snelliushof, wordt in het najaar van 2017 gesloopt om plaats te maken voor een gloednieuw wijkje met een eigen karakter. Aan de Edisonstraat komt een groot bouwblok tegenover fase 1 met een spannende doorgang naar het nieuwe Snelliushof. Het nieuwe hof krijgt een groen karakter en wordt tegelijkertijd hip, levendig en kleurrijk net als de rest van de wijk. Het laat nog een tijdje op zich wachten voordat woningen hier bewoont kunnen worden. De planontwikkeling is aan de gang en de verwachting is dat er met de bouw gestart wordt in de zomer van 2018. Houdt de ontwikkeling hiervan in de gaten via onze website. 

Blijf up to date

Je hebt belangstelling voor dit project  en wenst graag geïnformeerd te worden. Als je je aanmeldt worden je gegevens uitsluitend gebruikt om je te informeren over het project. Aanmelden als geïnteresseerde betekent niet dat je in aanmerking komt voor een woning, de woningen worden komend jaar via Wooniezie.nl verhuurd. Op de nieuwsvoorziening is het privacystatement van Trudo van toepassing.


 

Downloads en projectinformatie

Projectinformatie Plan Celsius
 • Projectsoort

  Stedelijke vernieuwing - nieuwbouw (huur)

 • Planning fase 2

  Voorbereiding – verwachte start bouw zomer 2018 

 • Woningtype

  129 grondgebonden woningen (±60-140 m2 BVO)

 • Partners

  Hurks Bouw
  RaInfra
  Plan Ros
  Tarra architectuur & stedebouw 
  Buro Lubbers