Resultaten
Plan Celsius in Woensel-West

In de wijk Woensel-West, rond het Celsiusplein, vervangen we zo'n 400 oude woningen door nieuwe woningen. Het gebied wordt omsloten door de Stephensonstraat, Newtonstraat, Brugmanstraat, Celsiusstraat en de Jan van der Bildtstraat.

Naast woningen komen hier ook bedrijfsruimten voor de creatieve en hippe onderdemers uit de buurt. We voeren het plan gefaseerd uit, Fase 1 en fase 2 zijn inmiddels opgeleverd.

Woensel-West wordt steeds hipper, levendiger en kleurrijker. Het gerealiseerde project Volta Galvani is ook met die insteek ontwikkeld, evenals het Gezellehuis en het Baken aan de andere kant van de Edisonstraat. De nieuwe buurt rondom het Celsiusplein borduurt voort op dezelfde insteek.

Deze nieuwe buurt bestaat uit vier deelprojecten, maar het wordt één samenhangende nieuwe buurt van Woensel-West. De Edisonstraat is de centrale as/straat in de nieuwe buurt. Het wordt een levendig hoofdstraat, waar wonen, bedrijvigheid, verblijven en ontmoeten samenkomen. Daarachter liggen rustige woonbuurten, verassend van karakter, een plek waar de bewoners zich thuis voelen. Het Celsiusplein is het levendige hart van de nieuwe buurt en heeft tevens betekenis voor de hele wijk. Door op het Celsiusplein een bijzondere inrichting te maken, gaan we dat nog eens benadrukken.

Zoek je een betaalbare huurwoning in een bijzondere, kleurrijke en bruisende wijk? En vind je het tegelijk niet meer dan vanzelfsprekend en ook leuk om iets te doen voor je buurtgenoten? Dan is de nieuwe Celsiusbuurt in Woensel-West helemaal jouw plek! Er zijn nog twee fasen die gebouwd moeten worden.

Blijf up to date

Je hebt belangstelling voor dit project en je wilt graag geïnformeerd te worden. Als je je hieronder aanmeldt, worden je gegevens uitsluitend gebruikt om je te informeren over het project. Aanmelden als geïnteresseerde betekent niet dat je in aanmerking komt voor een woning, de woningen worden komend jaar via Wooniezie.nl verhuurd. Op de nieuwsvoorziening is het privacystatement van Trudo van toepassing. 

Downloads en projectinformatie

Projectinformatie Plan Celsius
 • Projectsoort

  Stedelijke vernieuwing - nieuwbouw (huur)

 • Planning

  Fase 3 en 4 zijn momenteel in uitvoering

 • Woningtype

  129 grondgebonden woningen (±60-140 m2 BVO)

 • Partners

  Hurks Bouw
  RaInfra
  Plan Ros
  Tarra architectuur & stedebouw 
  Buro Lubbers