Resultaten
Plan Celsius in Woensel-West

In de wijk Woensel-West, rond het Celsiusplein, vervangen we zo'n 400 oude woningen door nieuwe woningen. Het gebied wordt omsloten door de Stephensonstraat, Newtonstraat, Brugmanstraat, Celsiusstraat en de Jan van der Bildtstraat.

Naast woningen komen hier ook bedrijfsruimten voor de creatieve en hippe ondernemers uit de buurt. We voeren het plan gefaseerd uit: fase 1 en fase 2 zijn inmiddels opgeleverd, fase 3 en 4 zijn in uitvoering. 

Woensel-West wordt steeds hipper, levendiger en kleurrijker. Het gerealiseerde project Volta Galvani is ook met die insteek ontwikkeld, evenals het Gezellenhuis en het Baken aan de andere kant van de Edisonstraat. De nieuwe buurt rondom het Celsiusplein borduurt voort op dezelfde insteek.

Deze nieuwe buurt bestaat uit vier deelprojecten, maar het wordt één samenhangende nieuwe buurt van Woensel-West. De Edisonstraat is de centrale as/straat in de nieuwe buurt. Het wordt een levendig hoofdstraat, waar wonen, bedrijvigheid, verblijven en ontmoeten samenkomen. Daarachter liggen rustige woonbuurten, verassend van karakter, een plek waar de bewoners zich thuis voelen. Het Celsiusplein is het levendige hart van de nieuwe buurt en heeft tevens betekenis voor de hele wijk. Door op het Celsiusplein een bijzondere inrichting te maken, gaan we dat nog eens benadrukken.

 

Downloads en projectinformatie

Projectinformatie Plan Celsius
 • Projectsoort

  Stedelijke vernieuwing - nieuwbouw (huur)

 • Planning

  Fase 3 en 4 zijn momenteel in uitvoering

 • Woningtype

  129 grondgebonden woningen (±60-140 m2 BVO)

 • Partners

  Hurks Bouw
  RaInfra
  Plan Ros
  Tarra architectuur & stedebouw 
  Buro Lubbers