Resultaten

“Een paar jaar geleden werkte ik nog in de Randstad. Ik wilde graag dichter bij huis gaan werken. Sinds mijn studie woon ik al in Eindhoven en ik had de wens om iets te betekenen voor de stad. In de jaren dat ik in het commerciële vastgoed werkte miste ik regelmatig de aandacht voor de impact die projecten kunnen hebben op hun directe omgeving en haar gebruikers of bewoners. Daarin vond ik Trudo altijd al onderscheidend.

Als projectleider bij Trudo ben je niet alleen met de ‘standaard’ bouwkundige projectontwikkeling bezig, maar juist ook met heel veel andere belangrijke vraagstukken: wie komt ergens te wonen, hoe zorg je ervoor dat diegenen daar ook fijn wonen en wat betekent het voor de stad of wijk? Mijn werk als projectleider gaat over het bedenken en creëren van aantrekkelijke plekken. Ik ben ervan overtuigd dat onze gebouwen bijdragen aan het verbeteren van het leefklimaat: we creëren plekken waar je prettig kunt wonen in fijne wijken. 

Een mooi voorbeeld daarvan is Woensel-West. Die wijk is totaal veranderd, maar het kenmerkende karakter is overeind is gebleven. Bij een dergelijke transformatie moet je zeer zorgvuldig te werk gaan. De oude bewoners moeten hun wijk nog herkennen en zich thuis voelen, maar de wijk moet ook uitnodigend zijn voor nieuwe bewoners. Woensel-West wordt stap voor stap getransformeerd tot een bruisende wijk.

Een ander voorbeeld dat laat zien dat we bij Trudo op een bijzondere manier werken, is de manier waarop omgegaan wordt met industrieel erfgoed. Oude fabrieksgebouwen – zoals die van Philips op Strijp-S - worden ingepast in nieuwe plannen. De fabrieksgebouwen hebben bijgedragen aan de groei van de stad en krijgen een prominente plek bij nieuwe ontwikkelingen. Hierbij blijft een stuk historie zichtbaar en kan het verhaal van een plek verteld blijven worden. Deze plekken zijn kenmerkend voor de stad en maken Eindhoven onderscheidend.

Trudo is een compacte organisatie waarin je snel met collega’s contact maakt en veel samenwerkt met de andere afdelingen. Er is veel ruimte voor initiatief en collega’s helpen elkaar om samen een volgende stap te zetten. We werken veel samen met lokale partijen en ik kan op de fiets naar bijna al mijn afspraken buiten de deur.  Ik kan mijn liefde voor de stad echt tot uiting brengen in mijn werk.”