Resultaten

Het leven heeft pieken en dalen. Natasja van den Broek (27) weet er alles van. Ze kreeg een burn-out, belandde in de ziektewet, verbrak haar relatie en kwam tot de conclusie: mijn leven moet anders. Een eigen huis is een eerste stap in de richting. Maar ja, hoe kom je daaraan? Ook in Tilburg zijn weinig sociale huurhuizen beschikbaar, en particulier huren is te duur. 

Ze dacht: laat ik het ook in Eindhoven proberen. Op Wooniezie deed ze mee aan een van de lotingen voor de Trudo Toren: 15 woningen, 1700 deelnemers. Tot haar eigen verbazing belandde ze op de 4e plek.

“Een burn-out zuigt energie. En zeker als je zoiets gaat negeren duurt het láááng. Wat ben ik achteraf blij dat ik toch actie heb ondernomen en aan die loting heb meegedaan. Echt, je hebt geen idee, wat een geluk!”  

Big deal

Van Tilburg naar Eindhoven dus. Gelukkig is dat voor Natasja niet zo’n big deal. Ze voelt zich niet zo plaatsgebonden, woonde eerder al in Den Bosch, Den Haag, Tilburg — en in Eindhoven: tijdens haar studie accountancy, drie jaar lang vlak bij het Stratumseind. Tegen het eind van haar studie vertrok ze naar Tilburg om, na verschillende tussenstappen, aan de slag te gaan als systeemontwikkelaar bij een van ’s lands grootste financiële dienstverleners. Ook die job wil ze nu graag achter zich laten.

“Ik wil in Eindhoven graag helemaal opnieuw beginnen. Een frisse start maken op Strijp-S. Ik wil er echt de rust en de ruimte hebben om een baan te vinden die echt bij me past. Werk waar ik de juiste energie van krijg en vol voor kan gaan.”

Twee balkons, twee bomen

Strijp-S lijkt de perfecte basis om vanaf nul te beginnen. Het gebied is volop in ontwikkeling, net als Natasja. Toen ze in de zomer voor het eerst na vijf jaar op Strijp-S was om een kijkje te nemen in de Trudo Toren, was ze meer dan blij verrast. Omdat de zesde verdieping tijdens de rondleiding nog niet begaanbaar was, heeft ze haar eigen woning nog nooit gezien. Maar op de tiende bevindt zich een identiek appartement, dus ze heeft een prima indruk.

“Een gebouw met zo’n hoog bos: hoe gaaf dat zoiets ontwikkeld wordt voor sociale huur?! Ik kreeg een van de hoekwoningen toegewezen, met twee balkons, twee bomen én zicht op de binnenstad.” 

Nieuwe contacten

Afgezien van de nieuwe omgeving is het toch vooral de community van de Trudo Toren waar Natasja naar uitziet. Ze heeft nog niemand ontmoet, maar via de bewonersapp is er al veel contact. Daar worden alvast leuke berichten geplaatst, goede ideeën gedeeld en vragen gesteld. Hebben jullie er ook zo’n zin in, hoe pakken jullie dit aan, heb je hier een idee over?

Half september is het zover. Dan begint Natasja helemaal opnieuw in haar fonkelnieuwe huis met verse witte muren. Tabula rasa, zeg maar. Ze heeft nog geen idee hoe ze het gaat inrichten. Het kan letterlijk alle kanten op.