Resultaten

Fraai uitzicht .Tijdens de lockdown sloot Hale Yesilyurt (34) de deuren van haar winkel in Urban Shopper. Tijd om nieuwe ambities vorm te geven: handgemaakte interieurartikelen en servies van duurzame materialen als keramiek en marmer. Inmiddels runt ze haar eigen label Kiwano Concept vanuit een atelier in Plan-B. Niet op Strijp-S, maar een eindje verderop, bij de Hurk. 

En nu verhuist ze toch weer naar de voormalig Verboden Stad. Niet om te werken, maar om te wonen. Op de 14e verdieping van de Trudo Toren. Met een fraai uitzicht over de stad, precies zoals ze ‘t zo graag wilde.

“Het groene uiterlijk, het sociale karakter: Trudo Toren is de perfecte match. Ik laat vrienden uit Turkije wel eens foto’s zien. Ze herkennen het gebouw meteen. Je weet wel, van Boeri’s torens in Milaan.”

Tikkeltje chaotisch

Dat ze een plek wist te bemachtigen, is geen toeval. De 34-jarige onderneemster bruist van de ideeën en weet precies wat ze wil. Heeft ze meegekregen uit haar geboortestad Istanboel, smeltkroes van handel en cultuur.

In haar motivatie voor een woning pleitte ze voor meer diversiteit en duurzaamheid. Ze is ervan overtuigd dat Strijp-S vooral op die gebieden veel potentie heeft.

“Strijp-S kan een heel dynamisch stukje stad worden. Hopelijk een beetje zoals Istanboel: contrastrijk, internationaal en een tikkeltje chaotisch. Maar ook heel gastvrij en gezellig. Een plek waar mensen elkaar kennen of leren kennen. Waar dingen ontstaan, omdat het kan — en niet ontstaan, omdat het niet nodig is. Divers dus, maar ook duurzaam.”  

Meer, meer, meer

Door al die nieuwe gebouwen aan de Philitelaan en het Ketelhuisplein groeit Strijp-S als kool. Nu moet ook het aanbod verruimen, vindt Hale. Liefst dubbel zo veel, zodra het kan: meer winkels en horeca, meer kunst en cultuur.

“Mijn favoriete plek om te chillen is Bagel & Juice. Maar gewoon rondlopen op Strijp-S is nog wel het fijnst. De sfeer is hier gewoon erg goed. Jammer genoeg ben je nu soms wel erg snel klaar. Er is door corona ineens zo weinig te doen”

Zelf staat ze popelen om iets bij te dragen. Ze broedt met haar mede-pioniers van de toren al op plannen voor de communityruimte op de derde etage. Goed voor een openingsfeest. Maar ook voor speciale werkplekken, yogalessen en kookworkshops.

Bohemian sfeer

Na deze weirde coronaperiode heeft ze extra veel zin in haar nieuwe stek. En uit de bewonerssapp valt alvast op te maken dat er meer mensen benieuwd zijn naar de nieuwe buren.

Het eerste wat ze doet zodra ze de sleutels heeft: haar eigen huis inrichten. Er is nog geen concreet plan, maar het krijgt een ‘bohemian’ sfeer. Warm, maar minimalistisch, met veel natuurlijke materialen. En eigen ontwerpen natuurlijk.