Resultaten

Centrum van inspiratie. Als kind was ze al gefascineerd door Strijp-S. De magie van dat hek eromheen: je mocht er niet in. En dan dat geluid van het beton wanneer ze over het Strijps Bultje reed, op de achterbank van haar ouders’ Polootje. Dat Angela de Weijer (34), geboren en getogen in Woensel, nu een van de pioniers is van de Trudo Toren: dat vindt ze wel bijzonder.

“Strijp-S is een rode draad in mijn leven. Een centrum van mijn inspiratie. Ik ging en ga er naar festivals. Ik werkte bij Baltan Labatories, in het Glasgebouw en later in het Natlab. Tegenwoordig klim ik bij Monk en ben ik dj bij Rararadio.” 

Stadscomponist

Door Dick Raaijmakers, een componist op Strijp-S pionierde met elektronische pop, koos ze na een aantal omzwervingen voor de muziek. Voor een studie aan de kunstacademie Tilburg, en voor een Master of Music aan het conservatorium in Den Haag.

Inmiddels werkt ze professioneel als componist en geluidskunstenaar onder de naam Miss Milivolt. Voor productiehuis Intro In Situ, maar ook – let op: als stadscomponist van Meierijstad. Daarvoor maakt ze op het moment een wel heel bijzonder muziekstuk.

”In mineur en majeur: hoe klinkt Meierijstad? Gecomponeerd op piano, voor alle kerkorgels in het gebied. Het muziekstuk van 20 minuten wordt komend najaar op 8 à 10 orgels tegelijk uitgevoerd ".

Geen speld tussen te steken

Tot voor kort woonde ze in bij haar zus. Toen die een relatie kreeg, vond ze het tijd om een eigen huis te zoeken. Niet te doen natuurlijk, zonder inschrijftijd. Maar toen ze hoorde van de Trudo Toren trok ze de stoute schoenen aan. Ze schreef een motivatie waar naar eigen zeggen ‘geen speld tussen te steken was’.

“Normaal ben ik niet zo’n torenpersoon. Maar voor het groene gezicht van de Trudo Toren ging ik meteen om. Vloerverwarming, goed geïsoleerd: dat spreekt me wel aan. Ik wilde graag een hoekje en dat heb ik ook gekregen. Op de 12e verdieping, met uitzicht op het Klokgebouw.” 

Goodies

Dat ze iets moet terugdoen voor zo’n woning: sure, geen probleem, leuk! Als je er toch woont, maak er dan samen wat van. Creëer die goede sfeer. Inmiddels hebben de kersverse torengenoten al werkgroepjes gevormd en stellen ze welkomstpakketten samen vol tips en goodies van ondernemingen op Strijp-S.

“Misschien komt er ooit een muziekstuk geïnspireerd op de toren, wie weet. Voor DDW maakte ik al eens een geluidstoer speciaal voor Strijp-S de Cosmic Travel Kit.”

Maar eerst haar eigen vloer leggen, daarna lekker schilderen, de basics regelen, kringloopwinkels afstruinen en zelf dingen maken natuurlijk. Eind september krijgt ze de sleutel.