Resultaten
Hoeveel energie wekt PowerNEST op? Dat ontdek je op deze pagina.

Bovenop Haasje Over prijkt PowerNEST. Deze energieopwekkende kroon bestaat uit 296 zonnepanelen en vier windturbines. PowerNEST wekt zowel overdag als ’s nachts energie op. Het dashboard op deze pagina toont real-time hoeveel energie er opgewekt wordt.

Wil je weten wat de verschillende grafieken precies betekenen? Onderaan deze pagina vind je alle uitleg.

Opgewekte zonne-energie

In deze grafiek wordt de totale opgewekte energie van de PV-panelen sinds oktober 2022 weergeven. Daarnaast zie je ook hoeveel energie er door de zonnepanelen in deze maand is opgewekt. 

Opgewekte windenergie

Hoeveel energie hebben de vier windturbines al opgewekt? Dat zie je in deze grafiek. Het grote getal geeft het totaal aan opgewekte energie sinds oktober 2022 weer. Het kleinere getal bij het plusje toont de hoeveelheid energie die deze maand is opgewekt. 

Powernest – energyexporttotal

In deze grafiek zie je de totale hoeveelheid aan opgewekte energie door het PowerNEST. Kortom, de getallen van de panelen en de windturbines zijn hier opgeteld. Het kleinere getal geeft weer hoeveel energie er in totaal is opgewekt deze maand.

Gebruikte energie

In deze grafiek wordt van de huidige maand het algemene gebruik (liften, verlichting, installaties etc.) minus de opwekking van de zonnepanelen op het dak van het Haasje weergeven.

Zon-instraling

Het weerstation op het dag van Haasje Over meet hoeveel zon-instraling er is. Die waarde kun je hier aflezen. Deze waarde kan wat afwijken van de daadwerkelijke situatie door schaduw op het weerstation.

Windsnelheid

De windsnelheid wordt gemeten door het weerstation op het dak van Haasje Over. De windturbines zullen pas vanaf een windsnelheid van 7,2 km/h gaan draaien. Bij een windsnelheid van 54 km/h zullen de turbines automatisch op de rem gaan.

Temperatuur

Wat is de temperatuur bovenop Haasje Over? Dat lees je hier af! 

Bespaarde CO2-emissie

In deze grafiek wordt de totaal bespaarde CO2 emissie van het PowerNEST weergeven sinds oktober 2022. Daarnaast wordt ook de bespaarde CO2-emissie van deze maand weergeven.

Dit gaat uit van een CO2 dichtheid van 649 gr CO2/kWh, zoals gerapporteerd door WISE Nederland. Door de jaren kan deze CO2-dichtheid veranderen. Hier lees je meer hierover.