Resultaten
Strijp-S Fase 4

Als onderdeel van Fase 4 op Strijp-S realiseert Trudo de komende jaren circa 240 woningen op Veld D. Het perceel van dit appartementencomplex is zo’n 6.000m2 groot en bevindt zich tussen de Kastanjelaan, de busbaan en het Bosch-gebouw aan de Torenallee.

Deze plek aan de rand van Strijp-S vormt de overgang van de grondgebonden woningen aan de overzijde van de Kastanjelaan en de oude fabrieksgebouwen en kantoren aan de Torenallee. Deze overgang is één van de uitgangspunten in het stedenbouwkundige concept dat is opgesteld door Tom van Tuijn Stedenbouw.

Breed woonprogramma

Trudo zet op deze locatie in op een breed woonprogramma en wil een volgende stap zetten in communityvorming. Daarom is het voornemen om - bovenop de standaard voorzieningen -  op een aantal plekken in het complex gemeenschappelijke ruimtes te realiseren. Zo krijgt het midden van het blok een gezamenlijke buitenruimte. In de gemeenschappelijke ruimtes kunnen bewoners verschillende activiteiten organiseren. Trudo wil de looproutes in het gebouw zo ontwerpen dat ze toevallige ontmoetingen bevorderen. Ook wordt er aandacht besteed aan de buitenruimte als verblijfsruimte.

Woongenootschap

Trudo heeft de ambitie om Het Eindhovens Woongenootschap plek te geven in het gebouw. Deze groep bewoners heeft als doel om gezonde, duurzame en betaalbare appartementen te realiseren voor middeninkomens. De coöperatie heeft veel ideeën over manieren van samenleven in een stedelijke omgeving. Trudo is ervan overtuigd dat dit goed samengaat met haar ideeën voor dit bouwveld.

Project

Aantal en types

  • Circa 240 huurwoningen
  • 2 tot 4 kamer appartementen in het sociale en middeldure huursegment

Planning

  • Huidige fase: Ontwerp
  • Verwachte start uitvoering medio 2024
  • Verwachte oplevering 2026

Partners

  • Het Eindhovens Woongenootschap
  • Tom van Tuijn Stedenbouw
  • Werkstatt

Meepraten?

Trudo betrekt graag vroegtijdig andere toekomstige bewoners. Heb jij interesse om mee te praten over dit complex? Schrijf je dan nu in via onderstaand formulier. Je wordt op de hoogte gebracht op het moment dat er meer informatie bekend is.