HOME > Ik zoek een woning > Nieuwbouw > Trudo Toren / Vertical Forest | Strijp–S

Trudo Toren / Trudo Vertical Forest

Dit jaar start Sint Trudo met de bouw van een nieuw project op Strijp-S. Een spectaculair project dat van zich zal doen spreken. Pal achter de Apparatenfabriek verrijst straks een 70 meter hoge, bijzondere woontoren. Een nieuw, niet te missen baken voor onze stad: de Trudo Toren / Trudo Vertical Forest.

Referentie voor de Trudo toren is Bosco Verticale in Milaan. Een toren met inderdaad een ‘verticaal bos’, naar een ontwerp van de Italiaanse architect Stefano Boeri Architetti The studio. Boeri tekende voor vergelijkbare projecten in Zwitserland en China. Zijn ontwerp voor Strijp-S is uniek in Nederland.   

125 Bomen, 5.200 planten en struiken 
De Trudo toren biedt plaats aan 125 sociale huurwoningen. Compacte en comfortabele lofts van 50 m2 en 3,5 meter hoog. Elke loft krijgt een balkon en twee grote groenbakken. In die bakken komen maar liefst 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat ook hier straks een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350 m2. 

Bekijk voor meer informatie onze Strijp-S website; www.driehoekstrijps.nl


Projectsoort
Nieuwbouw (huur)

Fase 
Voorbereiding, verwachte start bouw 2018

Woningtype 
125 condos
1.100m2 commerciële ruimte 

Partners
Stam & De Koning, Stefano Boeri Architetti