Resultaten
Op Vredeoord ontwikkelde Trudo een bijzondere, nieuwe, duurzame wijk

Op Vredeoord ontwikkelde Trudo een bijzondere, nieuwe, duurzame wijk. Met natuurlijke materialen, een duurzaam concept en uiteraard gasloos. Maar vooral ook met alle ruimte. Ruimte om te leven en te spelen. Ruimte voor groen. En ruimte om zelf, met de buren, allerlei initiatieven te nemen. Een échte buurt voor gezinnen. Er zijn op Vredeoord zo’n 300 woningen. 

De toekomstige bewoners werd gevraagd om mee te denken over de toekomst van de buurt. Dit heeft geresulteerd in het Manifest. Inmiddels zijn de woningen bewoond door de nieuwe bewoners. De gemaakte plannen worden stap voor stap gerealiseerd. Samen organiseren, meedenken en natuurlijk meedoen; dat is Vredeoord.

Overal dichtbij

Nu weet niet iedereen, zelfs niet in Eindhoven, wat Vredeoord is of waar het ligt. Maar als je hoofdkantoor Philips aan de Boschdijk zegt, gaat er bij bijna iedereen wel een lampje branden. Een uniek terrein tussen de Boschdijk, de Groenewoudseweg, de Pieter Zeemanstraat en landgoed De Grote Beek. Op wandelafstand van het Philips De Jonghpark, op 5 minuten fietsen van Strijp-S en het centrum bereik je op de fiets in 10 minuten. En voor we het vergeten, fietsen zijn op Vredeoord populairder dan auto’s. Auto’s maken juist ruimte en rijden op fietssnelheid. Zoals het hoort in een woonwijk van nu.

Het plan

Op Vredeoord is veel mogelijk. Zelf bouwen, huren en kopen. Allemaal nieuwbouwwoningen. Super energiezuinig met energielabel A, veiliger en in een prettige groene leefomgeving. In totaal zijn er ongeveer 300 woningen gebouwd in een buurt die gemaakt is voor buiten spelende kinderen, wandelaars en fietsers. De opzet van de wijk is gemaakt voor spontane, toevallige ontmoetingen. Je komt elkaar tegen in de gezamenlijke moestuin, onder een boom terwijl de kleintjes in het zand wroeten, bij een verjaardag in de buurtschuur of tijdens een rondje wandelen met de hond.  

In het plan zijn twee centrale assen aangelegd, de Dreef en de Loper. De Dreef is een groene as met een wadi waaraan kavels voor zelf bouwen liggen. In de Dreef is er ruimte om te spelen en te wandelen in het groen. Ook op de autovrije Loper is genoeg ruimte om veilig samen te spelen en elkaar te ontmoeten. Aan de Loper liggen ook de Buurtschuur en buurtmoestuin, waar door én voor buren allerlei activiteiten georganiseerd worden.

Zelf bouwen

Zelf een huis bouwen is voor veel mensen een droom. Een droom die voor een aantal van hen dichterbij komt op Vredeoord. Deze woningen zijn gelegen op drie bouwvelden, De Dreef, De Scherf en Het Ovaal. Alle zelfbouwkavels op Vredeoord zijn toegewezen en werden in groepen ontwikkeld.

Op bouwveld De Scherf ontwikkelde CPO-groep meer&deel 40 woningen. De filosofie en plannen van meer&deel sluiten goed aan op die van Vredeoord. Op de website van meer&deel vind je hier meer informatie over.

Huren

Vredeoord in Eindhoven is een bijzondere buurt. Dat moet voor iedereen bereikbaar zijn. Dat zit in het DNA van Trudo. 189 van de 300 woningen zijn bestemd voor huurders. Sociale huurders welteverstaan. Betaalbaar wonen dus. Dit zijn 58 2-kamer appartementen aan de Boschdijk en 131 grondgebonden woningen met tuin. Fijne, ruime eengezinswoningen met voldoende slaapkamers in verschillende typen. Betaalbare huurwoningen op een aantrekkelijke plek. Alle huurwoningen zijn momenteel verhuurd. Als er huurwoningen weer beschikbaar komen worden deze aangeboden via wooniezie.

Kopen

Passend bij het DNA van Vredeoord zijn er verschillende typen koopwoningen gebouwd. 62 ruime eengezinswoningen met voldoende slaapkamers, bergruimte en een tuin. Precies wat een gezin nodig heeft. Deze woningen zijn ontwikkeld, gebouwd en verkocht door de partner van Trudo op Vredeoord: Hazenberg Bouw. Op dit moment zijn alle woningen verkocht.