Resultaten
vr 24 mei 2019

Twee prachtige projecten genomineerd

Feel-good bericht met veel links: krap een week na het gezamenlijk winnen van de NEPROM-prijs voor de gebiedsontwikkeling van Strijp-S, zijn twee van onze mooie projecten genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2019.

Het gaat om de eerste fase van Plan Celsius en de verbouwing van Eikenburg tot appartementen. Ook hier zijn we erg trots op, maar we gaan natuurlijk niet naast onze schoenen lopen. Het doel van de Dirk Roosenburgprijs is om de kwaliteit van de gebouwde omgeving in de gemeente Eindhoven te bevorderen 'door middel van openbare discussie'. Daarbij telt de kwaliteit van het ontwerp, maar ook de bijdrage die het project levert aan de beleving, bruikbaarheid en identiteit van de stad. Er zijn in totaal 9 genomineerden en de uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op 25 oktober. In september bezoekt de jury alle 9 projecten en tijdens de DDW kan het publiek meestemmen.

Geïnteresseerden kunnen natuurlijk beide projecten bezoeken. Misschien leuk om dat te combineren met shoppen in de Woensel Westside Stores of de geweldige picknick op Eikenburg op 16 juni a.s.!

Lees ook het artikel op de website van ACE, Architectuur Centrum Eindhoven of het artikel in het Eindhovens Dagblad