Resultaten
wo 29 aug 2018

JA! Zelf bouwen op Vredeoord!

Het is voor sommige mensen de ultieme woondroom. Zelf een huis ontwerpen en bouwen. Dat kan echt zelf of met hulp van een architect en/of bouwbedrijf. Maar in alle gevallen wordt het een huis dat je met recht jouw huis mag noemen. Op Vredeoord kan het. Zowel PO als CPO.

In het plan Vredeoord is er ruimte om op ongeveer 20 kavels zelf te bouwen (PO). Met collectieve zelfbouw worden zo’n 30 woningen gerealiseerd. CPO doe je met een groep gelijkgestemden. Je schrijft ook in als een groep, bijvoorbeeld als vereniging of stichting. Deze zelfbouwkavels liggen verdeeld over 3 bouwvelden. Natuurlijk moet het wel passen binnen het beeldkwaliteitsplan van de bouwvelden. Het thema is ‘Buiten wonen in de stad’.


Er zijn twee bouwvelden voor POzelfbouw. Een van 16 kavels en een van 4 kavels. Denk aan een zakelijke maar warme uitstraling. Hout, groene gevels en aard getinte bakstenen of een combinatie hiervan. De kavels variëren van ongeveer 275 m² tot 485 m². De prijs per vierkante meter wordt later bekendgemaakt. Het bouwveld met de naam De Dreef is bestemd voor CPO projecten. Met gelijkgestemde zelfbouwers ontwikkel je een cluster woningen aan een steiger, een soort dijkje. De ontwerpen vormen een geheel. De uitvoering verloopt gezamenlijk. Deze steigers lopen uit op de prachtige verlaagde groene zone van de Dreef. De woningen in deze zone zijn geïnspireerd op ‘cabins in the wood’. Deze kavels zijn kleiner, ongeveer 213 m² tot 330 m², en laten ruimte over voor het groene karakter, dat gedeeld eigendom is. Bij dit thema liggen natuurlijke, lichte bouwmaterialen zoals hout voor de hand.

ja-vredeoord.nl facebook.com/Ja-Vredeoord