Resultaten
ma 17 jun 2024

Het Veemgebouw staat in het Jaarboek Architectuur in Nederland

Onlangs verscheen er een nieuwe editie van het Jaarboek Architectuur in Nederland. Eén van de 28 projecten die dit jaar opgenomen is in het boek, is onze eigen Veemgebouw!

Het boek Architectuur in Nederland verschijnt jaarlijks – dit is al de 37e editie!  - en toont een selectie van opvallende architectuur projecten die recent opgeleverd zijn. Het Architectuur van Nederland 2023 / 2024 jaarboek bevat in totaal 28 projecten. Duurzaamheid en het hergebruik van bestaande gebouwen speelt bij de geselecteerde projecten een hoofdrol, zo concludeert de redactie van het boek.  
 


Dat laatste – hergebruik van een bestaande gebouw – geldt natuurlijk bij uitstek voor het Veem: Trudo transformeerde dit oude Philipsmagazijn tot een multifunctioneel gebouw met ruimte voor horeca en retail, parkeren, exposeren, ondernemen en wonen. De 39 woningen werden bovenop het Veem gebouwd, ook wel ‘optoppen’ genoemd. ‘De daadkracht die Trudo heeft getoond om vanuit een moeilijk startpunt toch een nieuwe invulling te geven aan het pand, gecombineerd met de kunde van (architect) Caruso St John maakt het nu mogelijk om hoogte in een prettig sociaal hofje te worden.’ – zo valt te lezen in het boek.

We zijn er trots op dat het Veemgebouw te vinden is in dit nagslagwerk, samen met 27 andere spraakmakende projecten! Nieuwsgierig naar de pagina’s over het Veem? Klik hier (pagina 90-91) en hier (pagina 92-93) voor een grotere (leesbare) versie. Meer weten over dit project? Hier vind je de projectenpagina over het Veem