Resultaten
di 28 feb 2023

Denktank Klimaatadaptatie

Klimaatverandering vraagt om aanpassingen. Wat kunnen we doen?

De aarde warmt op en ons klimaat verandert. Ook in Eindhoven merken we dat. Zomers zijn heter en droger, met regelmatig hevige regenbuien. Dit zorgt voor overlast. In huis wordt het soms onaangenaam warm en na een extreme bui kan het water niet altijd afgevoerd worden, met ondergelopen straten en tuinen als gevolg. Door in en om huis aanpassingen te doen, zorgen we ervoor dat we minder last hebben van de gevolgen van klimaatverandering. Klimaatadaptatie noemen we dat. Hiermee wordt het in en om je huis koeler en overleeft je tuin ook de droge tijden.

Een voorbeeld van klimaatadaptatie is het vergroenen van tuinen en openbare ruimte. Groen werkt verkoelend en kan wateroverlast beperken. Maar er zijn nog veel meer aanpassingen mogelijk die het leven met een veranderend klimaat aangenamer maken. We denken hier graag over na, samen met jou. Daarom organiseren we een denktank.

 

Denk mee over klimaatadaptatie tijdens de denktank op 30 maart

Op donderdag 30 maart organiseert Trudo samen met haar Klantenplatform de Denktank Klimaatadaptatie. Tijdens de denktank horen we graag jouw ideeën over klimaatadaptatie en vertellen we je over ons beleid en dat van de gemeente Eindhoven.

  • Wanneer:           donderdag 30 maart 2023
  • Tijdstip:               19.00 – 21.00 uur
  • Locatie:                kantoor Trudo (Torenallee 34, Apparatenfabriek Strijp-S)

Meedoen? Leuk! Meld je vóór maandag 27 maart aan via deze link.

Over de Trudo Denktanks

Trudo doet het graag net even anders. Door het bedenken van niet voor de hand liggende oplossingen en producten en het realiseren van aansprekende projecten. Voor bewoners én de stad. Juist daarom is jouw mening voor ons erg waardevol. We geven onze huurders en Slimmer Kopers graag een stem in ons beleid. Dat doen we onder meer door het organiseren van denktanks. Tijdens deze bijeenkomsten staat telkens een specifiek thema centraal. We toetsen onze visie en beleid, en komen samen met de aanwezigen tot nieuwe inzichten, ideeën en acties. Het verslag van de vorige denktank, over duurzaamheid, vind je hier.

Meld je nu aan voor de Denktank Klimaatadaptatie op 30 maart

Bij volgende denktanks aanwezig zijn?

Kun je dit keer niet aanwezig zijn maar wil je in de toekomst wel graag deelnemen aan een Trudo Denktank? Bijvoorbeeld over de beschikbaarheid van betaalbare woningen, innovaties of de leefbaarheid in de wijk waar je woont? Dat kan. Graag zelfs. Je kunt je hier aanmelden. We sturen je een bericht wanneer de volgende denktank georganiseerd wordt. Je hoeft niet bij elke Denktank aanwezig te zijn. Je kunt je op basis van de uitnodiging aanmelden voor de thema’s waarover je graag wilt meedenken.

Beeld: NK Tegelwippen - Tineke Dijkstra