Resultaten
di 25 jul 2023

Bewoners Vredeoord kunnen beachvolleyballen naast het VB-gebouw

Aan de rand van de wijk Vredeoord staat het iconische VB-gebouw. Het voormalige hoofdkantoor van Philips wordt op dit moment getransformeerd naar een tijdelijk wooncomplex voor studenten: ruim 450 TU/e-studenten nemen in september hun intrek in het statige gebouw. Op het omliggende terrein, dat in het Philips-tijdperk als parkeerplaats diende, realiseert Trudo in de toekomst zo'n 200 huurwoningen. Omdat het nog even duurt voordat de bouw start, is er ruimte voor een tijdelijke invulling van deze plek.

Maar wat...? Sportregisseur Danny Nooijen van de Gemeente Eindhoven en Diderik, een actieve buurtbewoner van Vredeoord die al regelmatig sportactiviteiten organiseert in de buurt, wisten wel wat: een beachvolleybalveld. De buurtgenoten van Diderik waren direct enthousiast. Net als wij, bij Trudo. Ook Ten Brinke en Bekke & Partners, de andere ontwikkelaars die meewerken aan de plannen op het VB-terrein, gaven direct hun akkoord op het plan.

In slechts enkele weken tijd werd het idee een fysiek sportveld. Eind deze week kan er al worden gespeeld. Samen met Ergon hebben we geholpen om het terrein op te schonen, zodat de ondergrond geschikt is voor aanleg van het veld. Buurtbewoners zorgen dat het zand verspreid wordt, zodat er snel een eerste wedstrijdje gespeeld kan worden.

Later wordt er door de gemeente een sportcontainer met crossfitmaterialen naast het veld geplaatst. Dan kan het beachvolleyballen afgewisseld worden met een bootcamp- of CrossFit-workout. Het veld vormt daarmee een plek waar buurtbewoners elkaar op sportieve wijze kunnen ontmoeten. En het is een warm en sportief welkom voor de studenten die straks hun intrek nemen in het VB-gebouw.