Resultaten
do 06 jun 2024

Abdi en Achmed zijn de baas van Trudo

Een dag op de stoel zitten van een bestuurder van een woningcorporatie. Abdi en Achmed van Basisschool de Schelp kregen op 6 juni deze kans. Zij namen het stokje over van Trudo bestuurder Jos Goijaerts tijdens de Baas van Morgen, een initiatief van JINC

JINC zet zich in voor meer kansengelijkheid voor kinderen. Ieder kind in Nederland zou dezelfde kans moeten krijgen op een succesvol werkend leven. De realiteit is echter anders: wie geboren wordt in een wijk met veel sociaaleconomische achterstand, loopt bij het betreden van de arbeidsmarkt drie straatlengtes achter. Daarom is Baas van Morgen in het leven geroepen om juist deze groep kinderen al op jonge leeftijd een kijkje in de keuken te geven bij bedrijven. 

Abdi en Achmed begonnen met een ontbijt op school en vertrokken daarna met Jos naar het kantoor van Trudo. Ze mochten meteen alle collega’s aan de tand voelen en vragen stellen over hun functies. De leukste functie? “Die van projectleider, want je mag dan een gebouw ontwerpen en bouwen!” Daarna kregen ze een rondleiding over Strijp-S. Op de daken van de Trudo Toren, Haasje Over en het Veemgebouw konden ze van uitzicht genieten. Ook liepen ze langs de bouw van Matchbox en kregen ze de vraag wat zij zouden toevoegen aan het plein voor het nieuwe houten gebouw. “Een terrasje met bankjes waar je gezond eten en drinken kunt kopen. En een speeltuin met glijbaan zou ook wel leuk zijn!” Na de lunch sloten ze gezamenlijk de dag af op school. Of ze de dag leuk vonden? “Ja, dit was veel leuker dan rekenen op school!”