Resultaten
nieuwbouw Strijp-S

Pal voor de Trudo Toren verrijst naar verwachting halverwege 2025 ‘Matchbox’; het eerste gebouw op Strijp-S dat uit houtbouw bestaat. De naam verwijst naar het Engelse woord voor luciferdoosje, vanwege de typische vorm en uitstraling van het gebouw. 

In het houten gebouw is plek voor wonen, werken en winkelen. Zo komen er 36 appartementen en komt het kantoor van Trudo op de eerste en tweede verdieping. In de plint is ruimte voor kleine ondernemers, helemaal in de stijl van Strijp-S.

De appartementen worden voorzien van grote balkons en in het gebouw komt een inpandige opslag voor fietsen. De bewoners van de appartementen wonen rond een groene patio, die wordt aangelegd op de derde verdieping van Matchbox.

Het gebouw krijgt een betonnen kern waar de lift en het vluchttrappenhuis een plek krijgen. Daaromheen is alles van hout: houten vloeren, houten kolommen en houten balken. Door het toepassen van zoveel hout in een gebouw wordt er in het gebouw meer CO2 opgeslagen dan dat er nodig is om het gebouw te bouwen. We dragen hiermee dus bij aan het terugdringen van het CO2-probleem.

Startdatum bouw
De bouw is 21 maart 2024 gestart

Geplande datum oplevering
Naar verwachting medio 2025

Hoe kom ik als woningzoekende in aanmerking?
nog niet bekend

Partners

Wil je alvast een 3D sneak peek van het eindresultaat? Kijk dan hier! Impressies en 3D video door Kaiser Virtual Reality Hier zie je een mooie impressie video van Matchbox

Bouwupdate maart 2024 - Fotografie: Norbert van Onna


Bouwupdate april 2024 - Fotografie: Norbert van Onna

Downloads:

Verslag inloopavond 28 juni 2023

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit project? Laat dan je gegevens achter. Wij sturen je een update zodra er meer bekend is.