Resultaten
Vredesplein

Trudo realiseert 40 duurzame wooneenheden binnen het project Vredesplein, een grootschalige herstructurering.

Op de hoek van de Boschdijk en de Kronehoefstraat worden door Stam en De Koning in 2020 in totaal 29 gezinswoningen, 2 patiowoningen en 9 appartementen gebouwd.

 

Duurzaam wonen

De woningen worden aangesloten op de door ‘thuis aangelegde Warmte Koudeopslag installatie in de wijk. De bodemwarmte in combinatie met een warmtepomp zorgt voor duurzame verwarming en warmwater in de woning. Naast deze bron van energie zorg Trudo ook voor een aantal zonnepanelen, die een deel van de energievoorziening opwekken.

Ruimte voor ontmoeting

Het ontwerp van de wijk biedt veel ruimte voor voetgangers en fietsers. Hiermee moet de straat uitnodigen tot ontmoeten en biedt deze ruimte voor kinderen om te spelen. 

De gezinswoningen hebben op de verdieping 3 slaapkamers en beschikken over een privé tuin en parkeerplaats op het binnenterrein. De patiowoningen hebben alle ruimten op de begane grond, waaronder 1 slaapkamer. Ook deze woningen hebben een privé tuin en parkeerplaats op het binnenterrein. De appartementen zijn ongeveer 50m2 en hebben ook een aparte slaapkamer. De appartementen hebben geen privé buitenruimte en worden verwarmd met elektrische radiatoren.

De bouw is in volle gang, zie hieronder de foto's van de bouw. De eerste woningen worden in het najaar van 2020 opgeleverd. De beschikbare appartementen worden binnenkort via Wooniezie aangeboden.

Project

Het bouwen van 40 nieuwe, duurzame wooneenheden binnen het project Vredesplein.

Fase

De uitvoering is gestart. De woningen worden in het najaar van 2020 gefaseerd opgeleverd.

Woningtype 

29 grondgebonden gezinswoningen, 2 patiowoningen en 9 appartementen.

Partners

Stam en De Koning | Woonstichting ‘thuis

Foto's van de bouwwerkzaamheden