Resultaten
26 stadsappartementen

Het project aan de St. Catharinastraat 13 is een 'sloop-nieuwbouw project'  in de wijk 'De Bergen'. 

Het oude pand, dat inmiddels gesloopt is, bestond uit 29 kleine, sombere studio’s. Omdat het oude pand in een zeer slechte technische staat verkeerde besloten we dit pand te slopen en een nieuwbouwplan te ontwikkelen. Op deze locatie komen straks 26 moderne stadsappartementen voor starters in het sociale huursegment.

De voorzijde van het plan past met de bakstenen gevel in de bestaande omgeving van de St. Catharinastraat. Via een onderdoorgang komen de bewoners en bezoekers op een binnenterrein waar ook deels gewoond gaat worden. De binnentuin die hier gecreëerd wordt levert een ontmoetingsplaats op met veel groen. Voor de binnenzijde van het gebouw wordt veel gebruik gemaakt van hout. Hierdoor ontstaat een warme en natuurlijke uitstraling. 

De nieuwe woningen hebben een gebruikersoppervlakte tussen de 40 en 64 m² en zijn bedoeld voor 1- en 2-persoons huishoudens.

In 2021 en 2022 zijn de plannen besproken met gemeente en omwonenden. Het oude pand is in 2022 gesloopt en de wijziging van het bestemmingsplan is eind juni 2022 ingediend. Trudo heeft eind 2023 de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw ingediend. In het voorjaar van 2024 wordt gestart met de realisatie van het project.

Hoe gaat het er uitzien?

Gevelaanzicht voorzijde aan de St. Catharinastraat en aanzicht binnenzijde van het plan

 

Project

26 stadsappartementen met een gebruiksoppervlakte van tussen 40 en 64 m², bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Fase

Start bouw voorjaar 2024
Verwachte oplevering 2025

Verhuur

Houd Wooniezie in de gaten voor beschikbare woningen 

Partners

Architecten |en|en 
Hazenberg Bouw (TBI)