Resultaten
26 stadsappartementen

Het project aan de St. Catharinastraat 13 is een “sloop-nieuwbouw project” in de wijk "de Bergen"

Het oude pand, dat inmiddels gesloopt is, bestond uit 29 kleine studio’s met een anonieme sfeer. Omdat het oude pand in een zeer slechte technische staat verkeerde is besloten dit pand te slopen en een nieuwbouwplan te ontwikkelen. Op deze locatie komen straks 26 moderne stadsappartementen voor starters in het sociale huursegment.

De voorzijde van het plan past met de bakstenen gevel in de bestaande omgeving van de St. Catharinastraat. Via een onderdoorgang komen de bewoners en bezoekers op een binnenterrein waar ook deels gewoond gaat worden. De binnentuin die hier gecreëerd wordt levert een ontmoetingsplaats op met veel groen. De binnenzijde van het gebouw is met veel hout gematerialiseerd waardoor het een warme en natuurlijke uitstraling krijgt.

De nieuwe woningen zijn tussen 40 – 64 m² gebruiksoppervlakte en bedoeld voor 1- en 2-persoons huishoudens.

In 2021 en 2022 zijn de plannen besproken met gemeente en omwonenden. Het oude pand is in 2022 gesloopt en de wijziging van het bestemmingsplan is eind juni 2022 ingediend. Trudo verwacht de omgevingsvergunning eind 2023 in te kunnen dienen en begin 2024 te kunnen starten met de realisatie van het project.

Hoe gaat het eruitzien?

Gevelaanzicht voorzijde aan de St. Catharinastraat en Aanzicht binnenzijde van het plan

Project

26 stadsappartementen. De nieuwe woningen hebben tussen 40 – 64 m² gebruiksoppervlakte en zijn bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens.

Fase

Planning start bouw: begin 2024

Geplande oplevering: eind 2024

Verhuur

Houd Wooniezie in de gaten voor beschikbare woningen 

Partners

Architecten |en|en