Resultaten
Nieuwbouw en renovatie van 87 woningen in 2 fases

Veel woningen aan de Sportlaan–Hastelweg zijn gebouwd net na de Tweede Wereldoorlog en voldoen niet aan hedendaagse woonwensen en milieueisen. Trudo gaat in totaal 87 woningen nieuw leven inblazen: 73 worden vervangen door nieuwbouw, terwijl 14 een grootschalige renovatie ondergaan.

Nieuwbouw en renovatie

De nieuwbouw omvat 57 gezinswoningen en 16 semibungalows. Alle aardgasvrij en voorzien van een duurzame warmtepomp. Alle met achtertuin en speciaal ingemetselde nestplekken voor vogels.

De gezinswoningen beschikken over 3 slaapkamers en een open zolder. De semibungalows hebben optioneel een volledig woonprogramma op de begane grond, met op de verdieping een extra slaapkamer en technische ruimte. De renovatiewoningen worden onder andere opnieuw geïsoleerd en krijgen nieuwe dakkapellen.

Gefaseerde planning

Het project doorloopt twee fases. In fase 1 (start eerste kwartaal 2021) worden 33 woningen gesloopt, zodat nog in de zomer kan worden gestart met de nieuwbouw. Direct na de oplevering van deze woningen (medio 2022) kunnen de bewoners van fase 2 verhuizen naar de nieuwbouw en kan een begin worden gemaakt met de sloop van fase 2 van het project.

Hoe gaat het er uit zien?

Project

73 nieuwbouwwoningen verdeeld over 2 fases. 16 semibungalow (1-laag met kap) en 57 gezinswoningen (2-lagen met kap) en 14 woningen Sportlaan zijn grootschalig gerenoveerd in 2021.

Fase

Start bouw najaar 2021, oplevering fase 1 medio 2022. Fase 2 volgt aansluitend

Verhuur

Alle beschikbare woningen zijn inmiddels verhuurd.
Houd Wooniezie in de gaten voor beschikbare woningen op een later moment.

Partners

Partners nieuwbouw: BAM Wonen, Van der Zanden, De Loods architecten en adviseurs en RA infra.
Partners renovatie: Knaapen Renovatie en Onderhoud en De Loods architecten en adviseurs.

Hoe kom ik in aanmerking

Alle beschikbare woningen zijn inmiddels verhuurd.
Houd Wooniezie in de gaten voor beschikbare woningen op een later moment.

Foto's van de bouwwerkzaamheden en renovatie

Bouw update juli 2022

Bouw update april 2022

Bouw update februari 2022

Bouw december 2021