Resultaten
Nieuwbouw en renovatie van 87 woningen in 2 fases

Veel woningen aan de Sportlaan–Hastelweg zijn gebouwd net na de Tweede Wereldoorlog en voldoen niet aan hedendaagse woonwensen en milieueisen. Trudo gaat in totaal 87 woningen nieuw leven inblazen: 73 worden vervangen door nieuwbouw, terwijl 14 woningen reeds een grootschalige renovatie hebben ondergaan.

Nieuwbouw en renovatie

De nieuwbouw omvat 57 gezinswoningen en 16 semibungalows. Allemaal aardgasvrij en voorzien van een duurzame warmtepomp. Allen met achtertuin en speciaal ingemetselde nestplekken voor vogels.

De gezinswoningen beschikken over 3 slaapkamers en een open zolder. De semibungalows hebben optioneel een volledig woonprogramma op de begane grond, met op de verdieping een extra slaapkamer en technische ruimte. De renovatiewoningen zijn opnieuw geïsoleerd en hebben nieuwe dakkapellen gekregen.

Gefaseerde planning

Het project doorloopt twee fases. In fase 1 (gereed gekomen medio 2022) zijn 32 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Direct na de oplevering van deze woningen (najaar 2022) is gestart met met de sloop van fase 2 van het project. In juli 2023 is gestart met de bouw van fase 2, de bouw duurt ruim een jaar.

Hoe gaat het er uit zien?


Project

73 nieuwbouwwoningen verdeeld over 2 fases. 16 semibungalow (1-laag met kap) en 57 gezinswoningen (2-lagen met kap) en 14 woningen Sportlaan zijn grootschalig gerenoveerd in 2021.

Fase

Fase 1 is gereed.  Fase 2 is gestart. Oplevering is gepland voor najaar 2024.

Verhuur

Alle beschikbare woningen zijn inmiddels verhuurd.
Houd Wooniezie in de gaten voor beschikbare woningen op een later moment.

Partners

Partners nieuwbouw: BAM Wonen, Van der Zanden Moergestel, De Loods architecten en adviseurs, ZY Projectontwikkeling en RA+ Ingenieurs.
Partners renovatie: Knaapen Renovatie en Onderhoud en De Loods architecten en adviseurs.

Hoe kom ik in aanmerking

Alle beschikbare woningen van fase 1 zijn inmiddels verhuurd.
Houd Wooniezie in de gaten voor beschikbare woningen van fase 2.

Foto's van de bouwwerkzaamheden en renovatie

Bouw update maart 2023

Bouw update juli 2022

Bouw update april 2022

Bouw update februari 2022

Bouw december 2021