Resultaten
6 stadsappartementen

Het project aan de Prins Hendrikstraat 32-34 is een 'renovatie project' in de wijk 'De Bergen'. 

Het oude pand bestond uit 7 kleine appartementen. Achterstallig onderhoud, geluidsoverlast en gebrekkige isolatie vormden de aanleiding voor een onderzoek naar de mogelijkheden om deze problemen op te lossen en tegelijkertijd te kijken naar een betere indeling van de appartementen, het gasloos maken van de woningen en de toevoeging van een fietsenstalling. Op deze manier willen we deze verouderde woningen weer helemaal bij de tijd brengen.

Met de gedeeltelijke sloop van de oude aanbouw op de begane grond (met berg-, was- en techniekruimte) tot aan de oorspronkelijke achtergevel, ontstaat ruimte voor fietsbergingen en toevoeging van individuele buitenruimten voor de appartementen op de begane grond.

Eén appartement en één studio op de 1e verdieping worden samengevoegd, waardoor er een volwaardig appartement wordt gerealiseerd. Per verdieping worden twee appartementen gerealiseerd, in totaal dus zes, van gemiddeld 51 m2 GBO + 21 m2 buitenruimte (tuin/balkon) + 6 m2 berging.

De achtergevel wordt aan de buitenzijde volledig geïsoleerd. De voorgevel wordt aan de binnenzijde geïsoleerd. Alle kozijnen worden vernieuwd en voorzien van HR++ beglazing. Het dak wordt vanuit de binnenzijde geïsoleerd.

Alle appartementen op de eerste en tweede verdieping worden voorzien van een zwevende dekvloer (met vloerverwarming). Ook krijgen alle woningscheidende wanden een extra geluidsisolerende laag waardoor alle geluidsoverlast wordt opgelost.

In een nieuwe (kleinere) aanbouw op de begane grond komt een collectieve lucht-water warmtepompinstallatie die de woningen voorziet van duurzame warmte en warm water. Daarnaast worden alle woningen voorzien van vloerverwarming met koelingsmogelijkheid en WTW-ventilatie.

De nieuwe woningen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoons huishoudens.

In 2022 en 2023 zijn de plannen besproken met gemeente en omwonenden. Trudo heeft in 2023 huurders geherhuisvest en de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw ingediend. Begin 2024 is gestart met de realisatie van het project.

Hoe gaat het eruit zien?

Gevelaanzicht voor- en achterzijde Prins Hendrikstraat

 

Project

6 stadsappartementen met een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 51 m² + 21 m2 buitenruimte, bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Fase

Start bouw januari 2024
Verwachte oplevering voorjaar 2025

Verhuur

Houd Wooniezie in de gaten voor beschikbare woningen 

Partners

De Loods Architecten en Adviseurs 
Bouwbedrijf Versteegden
Visietech
Vianen Bouwadvies

 

Bouwupdate mei 2024