Resultaten
16 semibungalows (1-laag met kap)

De woningen aan de Telefoonstraat zijn gebouwd net na de Tweede Wereldoorlog. De woningen voldeden energetisch en qua plattegrond niet meer aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld. 

De 11 oude woningen zijn eind 2020 gesloopt door Van der Zanden. BAM Wonen is in november 2021 gestart met de nieuwbouw, welke ongeveer een half jaar duurt. De nieuwbouwwoningen, ontworpen door De Loods architecten en adviseurs, worden voorzien van een warmtepomp en hebben allemaal een achtertuin met achterom.

De woningen hebben de optie om het volledige woonprogramma op de begane grond te realiseren. Zowel voor de woonkamer/keuken, slaapkamer en badkamer is ruimte op de begane grond. Hierdoor zijn de woningen levensloopbestendig. Daarnaast is op de verdieping een slaapkamer en de technische ruimte.

Er wordt ook een openbaar toegankelijk parkeerterrein met zeven parkeerplaatsen aangelegd. Onder deze parkeerplaatsen komt een zogenaamde waterberging. Hierin wordt het regenwater van de woningen geïnfiltreerd in de bodem. Hierdoor blijft het regenwater beter op eigen terrein en wordt het gemeenteriool ontlast.

Hoe gaat het eruit zien?

Project

16 semibungalows (1-laag met kap)

Fase

Start bouw najaar 2021, oplevering fase 1 medio 2022.

Partners

Van der Zanden, BAM Wonen, De Loods architecten en adviseurs, ZY Projectontwikkeling

Hoe kom ik in aanmerking

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Foto's van de werkzaamheden

Bouw april 2022

Bouw december 2021