Resultaten
do 20 jul 2023

Wonen in de Luwte viert eerste verjaardag

Sinds vorig jaar zomer staan er op het terrein van GGzE twaalf tiny houses. Zes van deze woningen zijn bestemd als doorstroomwoning: een tussenstap voor mensen op weg naar een reguliere huurwoning. De andere zes woningen wijst de GGzE toe aan cliënten die hier voor langere tijd onder begeleiding kunnen wonen.

'Wonen in de luwte' heet het project. Een project dat met recht een succes genoemd mag worden. Alle tiny houses zijn inmiddels bewoond. De bewoners krijgen, in rust en met ondersteuning, de kans om de regie over hun eigen leven terug te pakken. Onlangs vierden we het eenjarig bestaan van ‘In de luwte’. Met de bewoners van de tiny houses, begeleiders van GGzE en medewerkers van Trudo.

Irene van Eijk, coördinator van DOOR!/GGzE, is erg te spreken over ‘Wonen in de luwte’: “Het project voorziet in een behoefte en de bewoners hebben inmiddels een echte community gevormd. Het is heel mooi om te zien dat de bewoners het hier fijn hebben.” Chantal van Hout, woonconsulent bijzondere klanten van Trudo, is blij met de samenwerking met de GGzE: “Soms is het even zoeken hoe iets zit maar we werken heel fijn samen. Deze samenwerking nodigt uit om te kijken of we nog andere woonvormen kunnen ontwikkelen.”

Meer lezen? Ga naar de website van de GGzE voor het artikel waarin bewoners en begeleiders aan het woord komen.